Klub u kojem briljira Nikola Vlašić: Hoće li Ivica Olić kao trener preuzeti moskovski CSKA?

Foto: fah

Prema svemu sudeći CSKA iz Moskve, za koji igraju i dva mlada hrvatska nogometaša, Nikola Vlašić i Kristijan Bistrović, uskoro će dobiti novog trenera. Ruski mediji o tome već uvelike pišu te navode da je vrijeme Viktora Gončarenka na klupi CSKA završilo, ruski nogometni velikan je u potrazi za novim trenerom. Kako pišu mediji u toj velikoj zemlji CSKA ”pravog stranca” na svojoj klupi nije imao čak 11 godina, te 2009. godine CSKA su kratko vodili Zico i Juande Ramos. Čelnicima kluba je navodno zanimljiv legendarni bivši hrvatski reprezentativac, Ivica Olić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, CSKA se nalazi na 5. mjestu tamošnje Premier lige, vodeći Zenit im je pobjegao čak 19 bodova, što je ipak – previše. Čelnici kluba traže trenera, a među kandidatima je navodno ime našeg Ivice Olića.

Tako ruski portal sport24.ru donosi nekoliko kandidata za nasljednika Gončarenka, a u prvi plan ističe se nekoliko domaćih imena, poput klupske legende Sergeja Ignaševiča (aktualni trener Torpedo Moskve), Alexandera Grišina (pomoćni trener Kazanke Moskve), dok se navodi kako su braća Vasil i Aleksej Berezuckij (jedan bi bio glavni trener, drugi član stručnog stožera) već odbili ponudu za preuzimanje svoje bivše momčadi.

Rusi navode kako čelnici kluba razmišljaju i o stranim trenerima za kojima u CSKA nisu posegnuli čak 11 godina. Zanimljivo, Viktor Gončarenko je bjeloruski stručnjak, no Rusi ga očito tretiraju ‘domaćim čovjekom’. A posljednji ‘pravi stranci’ koji su vodili CSKA bili su Zico i Juande Ramos koji su se u klubu kratko zadržali 2009. godine. O Ivici Oliću piše se u hvalospjevima, naziva ga se pravom legendom CSKA i vrlo zanimljivim rješenjem za klupu ruskog velikana, piše portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski mediji pak navode:

”Ivica Olić je nedavno započeo svoj trenerski put, a član je stručnog stožera Zlatka Dalića s kojim je postigao velike uspjehe na klupi hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Veliki plus mu je i znanje ruskog jezika, a prema učestalim komentarima dobro poznaje trenutačnu situaciju oko kluba…”

Naravno, kako smo već spomenuli, uz Olića pojavljuju se još neki strani treneri kao kandidati za klupu CSKA te se navode Jindrich Trpišovskij (trener Slavije Prag), Abel Ferreira (trener PAOK-a) i Eusebio Di Francesco (bivši trener Sampdorije). Od svih stranih trenera tek Ivica Olić ima snažnije veze s ruskim nogometom te bi mu navodno to mogla biti velika prednost.  Naime, Olić je od 2003. do 2007. godine nastupao za CSKA Moskvu s kojom je osvojio tri naslova ruskog prvaka, dva ruska kupa, jedan Superkup i Kup Uefa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiva priča se razvila oko aktualnog trenera  Viktora Gončarenka koji će ubrzo postati bivši. Naime, on je 20. lipnja, poslije poraza (4-0) od Zenita, sjeo u zrakoplov i zaputio se u Bjelorusiju. I to bez da se ikome u klubu javio. Viktor Gončarenko onda se nije niti pojavio na utakmici s Dinamo Moskvom (0-0) 27. lipnja, već je nju vodio pomoćni trener CSKA. I onda se Gončarenko, ni kriv ni dužan, vratio u Moskvu, pa dva dana prije derbija sa Spartakom (30. lipnja, pobjeda 2-0, oba gola Vlašića) samo pojavio u klubu. I vodio veliki derbi. No, sada će i on postati bivši, navodi za kraj portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.