Kolega: ‘Utrka još nije gotova’; Vidović: ‘Pokušat ću napasti što viši plasman’

Foto: fah

Elias Kolega na Sljemenu u drugu vožnju ulazi s 15. mjesta ako je imao 45. startni broj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nije sve baš bilo odlično, mogu biti i bolji. Staza je fenomenalna. Odvozio sam dvije trećine staze odlično, ali kiksao sam na početku”, rekao je nakon spuštanja.

“Publika je odlična, hvala im. Idem se prvo odmoriti. Utrka još nije gotova, treba odraditi drugu vožnju”, dodao je.

Matej Vidović također ide u drugu vožnju, ali nije zadovoljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nisam zadovoljan. Dojma sam da sam mogao i bolje. Nisam uspio nametnuti ritam kojem sam težio. Staza je jednostavna, ma izvrsna. Dobro drži”, poručio je.

“Veliki podvig, ali moramo ostati fokusirani”, komentirao je činjenicu da su u drugom krugu tri hrvatska predstavnika.

“Pokušat ću napasti što viši plasman. Bit će mi potrebna mirnoća”, zaključio je. ‘

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filip Zubčić nije uspio ponoviti 2015. godinu, kad je na Sljemenu bio 15. na kraju utrke. No, zato je za reprezentativne kolege imao samo riječi hvale.

“Fenomenalno, to je ono o čemu smo pričali, da smo više-manje nas četvorica dosta dobri. Ja sam danas zaribao, ali mogli smo komotno svi četvorica biti u triedeset. To je super za nas. Ako Elias danas prođe, imamo pet mjesta u Adelbodenu, što je više od puno jačih reprezentacija”, zaključio je Zubčić.

Leon Nikić je imao premijeru u Svjetkom kupu, a iako je doskijao do cilja, na kraju je diskvalificiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nažalost, ispao sam, ali publika je bila fantastična, ostali su do mog broja, stvarno se sve čulo. Skijaški sam zadovoljan, osim tom greškom. Vidjet ćemo, valjda će za godinu dana biti bolje”, rekao je naš 19-godišnji reprezentativac koji vjeruje da bi u veleslalomu mogao dati još puno više.

“U dobroj sam formi u veleslalomu. Eventualno, možda tu postoji mogućnost starti u kojoj utrci u Svjetskom kupu. Imam sutra trening veleslaloma na Crvenom spustu, a kad to završi idem doma. U utorak je ujutro škola.”

Nikićev vršnjak Samuel Kolega nije došao do cilja, za njega je kobna bila prva prijelomnica.

Druga sljemenska vožnja započinje u 15.30 sati, s najvećim brojem domaćih predstavnika u drugoj vožnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Fanstatično je da pred domaćom publikom imamo trojicu u trideset. To je fantastičan uspjeh za hrvatsko skijanje”, zaključio je Leon Nikić koji će se pridružiti navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.