Koliko je realno? Najbolji danski igrač Christian Eriksen vrijedi 50 milijuna eura više od kapetana Vatrenih Luke Modrića!

Foto: Twitter

Najbolji nogometaš danske nogometne reprezentacije, Christian Eriksen, prema najnovijim podacima Transfermarkta, a uoči ljetnog prijelaznog roka, na nogometnom tržištu vrijedi oko 80 milijuna eura. Dakle, tridesetak više od Ivana Rakitića i pedesetak od kapetana Vatrenih i zvijezde Reala Luke Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je to zapravo realno u ovom trenutku, bez obzira na činjenicu da je 26-godišnji Danac šest godina mlađi od našeg Luke, koji na Svjetskom prvenstvu u Rusiji briljira? I Eriksen, doduše, igra vrlo dobro, asistira, zabija golove… Istina, Danska ih je u grupnoj fazi zabila – tek dva, Hrvatska sedam. Luka dva za Vatrene, Christan jedan za Dansku.

Bit će to dvoboj dva zaista velika igrača, koji može na kraju donijeti i prevagu, iako će se mnogi složiti kako ukupno gledajući Hrvatska ima kvalitetniju reprezentaciju, tako nešto kaže i Transfermarkt, prema kojem Vatreni vrijede stotinjak milijuna eura više od danske nogometne reprezentacije.

A što kaže sam Eriksen?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ofenzivni veznjak Tottenhama Eriksen je prema podacima FIFA-i pretrčao najviše kilometara od svih igrača tijekom natjecanja po skupinama, njih 36, a na terenu je proveo svih 270 minuta. Usto je bio i strijelac jednoga od dva gola svoje reprezentacije, dok je za drugi bio asistent.

“Sada sam u poziciji kada sam u središtu pozornosti. Protiv Francuske sam imao dvije prilike koje nisam iskoristio, pa se nadam kako ću protiv Hrvatske biti uspješniji”, rekao je Eriksen.

Na pitanje kako gleda na usporedbu s Modrićem, Eriksen je kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne smatram se lošijim igračem od njega”.

Vrlo iskreno, ali i vrlo skromno od Danca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.