Francuski izbornik uoči derbija protiv Argentine: ‘Messiju je potrebno jako malo, ali znamo kako ga zaustaviti’

Foto: fah

Izbornik francuske nogometne reprezentacije Didier Deschamps izjavio je u petak, dan uoči utakmice osmine finala na Svjetskom prvenstvu protiv Argentine (Kazan, 16 sati) kako zna način kako zaustaviti najboljeg argentinskog igrača Lionela Messija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Messi je Messi, pa on je postigao 65 golova u 127 utakmica za reprezentaciju. Nadamo se kako ćemo ga limitirati iako znamo da je njemu potrebno vrlo malo prostora kako bi napravio razliku. No, kada igrate protiv Argentine i Messi je na terenu, tada postoji nekoliko načina da se ograniči njegov utjecaj na razvoj događaja”, rekao je Deschamps.

U tri utakmice u skupini Messi je postigao samo jedan pogodak i to onaj vodeći u ključnoj 2-1 pobjedi protiv Nigerije u posljednjem kolu kojom je Argentina ostala u natjecanju.

No, osim što mora paziti na Messija, Francusku muči i neučinkovitost u napadu, u prve tri utakmice postigla je tek tri gola, a njezin prvi napadač Antoine Griezmann u strijelce se upisao samo udarcem s bijele točke protiv Australije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naravno da se od Antoinea očekuje mnogo jer je on jedan od najboljih igrača na svijetu. Očekivanja su i porasla nakon što je prije dvije godine odigrao odlično na EURU. Ali, kao što smo i ranije najavljivali, sada kreće novi turnir i moramo se osloniti na našu kolektivnu snagu. Imamo mnogo mladih i talentiranih igrača koji mogu stvoriti razliku u bilo kojem trenutku utakmice”, izjavio je francuski vratar i kapetan Hugo Lloris.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.