Kolumbijci odaju počast Escobaru

U trenucima dok kolumbijska nogometna reprezentacija napeto iščekuje ‘povijesnu’ utakmicu protiv Brazila u četvrtfinalu svjetskog prvenstva, njezini navijači odaju počast bivšem reprezentativcu Andresu Escobaru, koji na današnji dan prije 20 godina ubijen u noćnom klubu u Medellinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubijen je zbog pogreške koju je učinio na utakmici SAD – Kolumbija na svjetskom prvenstvu 1994. godine kada je gurnuo loptu u vlastitu mrežu. Kolumbija je tu utakmicu izgubila 1-2, a nesretni Escobar je zbog autogola po povratku u domovinu ubijen. Nagađa se kako su kolumbijski narko-bossovi uložili veliki novac na prolaz Kolumbije u drugi krug, a nakon neuspjeha odlučili su se osvetiti Escobaru.

Prema izjavama svjedoka ubojica je u Escobara ispalio 12 metaka, a kod svakog pucnja je viknuo ‘gol’, u stilu južnoameričkih sportskih komentatora. Policija je istog dana uhvatila ubojicu, Humberta Castra Munoza, inače tjelesnog čuvara poznatog kolumbijskog narko-kartela. Munoz je priznao ubojstvo, osuđen je na 43 godine zatvora, ali je izašao već nakon 11.

“Povijesni plasman kolumbijske reprezentacije u četvrtfinale posvećujemo Escobaru. On i dalje živi s našom reprezentacijom,” napisao je jedan kolumbijski navijač na Twitter profilu kolumbijske vrste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Escobar je bio poznat kao gospodin u kopačkama” dodao je je drugi.

“Bila su to tužna vremena ne samo u nogometu, već i cijeloj kolumbijskoj povijesti. Escobar je načinio pogrešku, ali nije zbog toga trebao izgubiti život,” kazao je 48-godišnji Gerardo Esguerra, koji prati reprezentaciju na World Cupu, te dodao: “Kolumbija će pobijediti Brazil i osvojiti svjetski naslov, bit će to poklon za Escobarovu obitelj.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.