Kome treba pitanje ”je li došlo vrijeme da se sudare Dinamo i Crvena zvezda” kad smo na to pitanje odgovorili još 1997. godine?

Foto: Snimka zaslona

Dinamo je ponovno, i to vrlo uvjerljivo, osvojio naslov prvaka Hrvatske, a sutra će u podne plavi saznati ime protivnika u drugom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka. Kako smo već pisali, a s obzirom kako je UEFA skinula neke restrikcije, teoretski bi se Dinamo mogao sudariti sa Sarajevom, što bi za Modre, s obzirom na razliku u kvaliteti, bio dobar ždrijeb, ali u igri su i ozbiljniji protivnici danski Midtylland, mađarski Ferencvaroš, slovački Slovan, rumunjski Cluj... No, isto tako i Crvena zvezda, ali oni u pretkolu kasnije, dakle, trećem pretkolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim je povodno u Večernjem listu izašao članak pod pomalo nevjerojatnim naslovom, a on glasi: ”Je li vrijeme da se sudare Dinamo i Zvezda? Evo što u Beogradu misle o tome”

Čemu ovakav naslov, uopće čemu ovakav članak i što bi UEFA-u, Dinamo… trebalo biti briga što o tome kažu u Beogradu, ali i obrnuto, zašto bi one u Beogradu trebalo biti briga što o nogometnoj utakmici, pod okriljem UEFA-e, dakle, službenoj nogometnoj utakmici, a ne prijateljskoj, misle u Zagrebu? O tome hoće li se ili ne i kada u euro kupovima sastati Dinamo i Crvena zvezda, srećom, trebao bi odlučiti samo ždrijeb i nitko drugi. Kao što ždrijeb odlučuje hoće li Dinamo, primjerice, igrati protiv Slovana….

Dinamo je već u europskim kupovima igrao protiv srpskih predstavnika, točnije protiv Partizana i to 1997. godine, dvije godine, dakle, nakon pada nacističke paradržavice takozvane SAO Krajine. I što se dogodilo? Ništa, u Beogradu i Zagrebu Dinamo, tada Croatia, je pokazao puno bolji nogomet, ukupnim rezultatom 5:1 plavi su deklasirali Partizan te prošli dalje. Na Maksimiru je bilo blizu četrdeset tisuća gledatelja i niti jednog incidenta nije bilo. Dvije godine kasnije na prepunom Maksimiru igrale su Hrvatska i Miloševića SR Jugoslavija, i opet incidenata nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako bi se igralo ovog ljeta igralo bi se zbog pandemije koronavirusa bez prisustva gledatelja. Dakle, čemu pitanja na koja su već odgovori dani? I da je ratni zločinac Željko Ražnatović Arkan živ, i da i dalje vodi profašističku skupinu Delije, koja konstantno veliča srpske naciste Dražu Mihailovića, Ratka Mladića…, da li bi i tada Večernji list pisao što Arkan misli mogu li igrati Dinamo i Zvezda pod okriljem UEFA-e? Smiju li?

Na kraju, točno je, u euro kupovima nisu se dosad susretali Dinamo i Zvezda, međutim, neposredno nakon sloma srpske agresije na Hrvatsku jesu Dinamo i Partizan i to je zapravo gotovo jedno te isto. Naime, da pitamo navijače Parizana što misle o Hrvatskoj, o oslobodilačkoj operaciji Oluja, reći će vam isto kao i navijači Zvezde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.