Kontradiktorne izjave Slavka Goluže: Je li ili nije Babića prozvao ‘čudakom’ zbog isticanja vjere?

Foto: fah

Slavko Goluža, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije od 2010. do 2015., inače slavni rukometaš, te jedno od imena koje se spominje kao moguće ime novog izbornika, po nekim se medijima opravdava nakon što su Sportske novosti objavile kako je izjavio da je on stvorio Babića, te da je sada već bivšeg izbornika, napao zbog vjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada se u nekim medijima pravda kako nikad ne bi tako govorio o kolegi, da je dijelio s njim puno toga. No, ponešto ipak priznaje.

“Da, rekao sam da je Željko Babić čudak, pa zar nije?! To nema nikakve veze s njegovim rukometnim znanjem. Uostalom, Željko je bio moj pomoćnik i dobro znam koliko poznaje i voli rukomet, griješio bih dušu kad bih rekao da mi nije bio dobar pomoćnik. On je pošteno radio svoj posao, ali sad kad kao izbornik zbog nekih izjava koje da pod pritiskom nakon utakmice tipa ‘sveti sedmi igrač’, okarakteriziran je u svim medijima kao čudak. O njemu kao treneru, rekoh, imam visoko mišljenje i žao mi je što nije uspio pobijediti Sloveniju i donijeti nam medalju”, rekao je Goluža za 24sata.hr

Po pitanju sjevera i juga tiče, odnosno Zagreba i Splita, izbornik ističe kako bi osobno bio sretan da su svi bili uz njega u njegovom izborničkom mandatu i da je imao takvu podršku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Za Boga miloga, pa kompletan stručni stožer bio nam je s juga i svi mi dojučerašnji izbornici, bivši igrači, rukometne legende bili smo uz njih. Pogledajte i pročitajte naše komentare prije i za vrijeme prvenstva pa ćete vidjeti da smo, počevši sa mnom, praktički navijali, podržavali te poštene momke na putu do medalje. No, nažalost, nismo osvojili i Željko je morao otići. To je tako, takav je naš trenerski život, sjetite se samo kako je bilo meni, kad se pobjeđivalo i donosilo medalje slavilo nas se sve skupa, ali ako se izgubi i ne uspije krivac sam bio ja. Trener sam i nemam problem s tim, to je naš križ i mi ga moramo znati nositi”, poručuje Goluža.

Nevjerojatan ispad Goluže: “Ja sam izmislio Babića. To što se on stalno diči s vjerom nije bilo na mjestu. On je u stvari čudak”

“Ajde, koga smo mi to pobijedili. Od velikih kao Španjolsku, koja nema šutera izvana, koja ima samo jednog klasnog igrača, pivotmena. Sve drugo je bilo s mukom… Ma što ću govoriti o Babiću, ja sam ga izmislio, on je bio moj pomoćnik. Znam Babića i njegove domete… To što se on stalno diči s vjerom nije bilo na mjestu. I ja sam katolik, idem u crkvu, ali je to moja osobna stvar. Babić je u stvari čudak”, govorio je Goluža za Sportske novosti.

Što je zapravo htio reći – očito ne zna ni sam!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.