Neki mediji i dalje guraju Smajlagića, međutim realnost je drugačija

Foto: fah

Nakon neslavnog završetka Svjetskog rukometnog prvenstva za našu reprezentaciju i nakon što je legendarni izbornik Lino Červar najavio odlazak, dakako, traje potraga za njegovim nasljednikom. U opticaju su brojna imena, od Irfana Smajlagića, bivšeg Lininog pomoćnika, kojeg guraju neki mediji pozivajući se na nepouzdane online ankete, do Petra Matličića i Slavka Goluže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ostavimo po strani ankete rađene preko interneta, kojima možete vjerovati koliko lanjskom snijegu, realnost je posve drugačije. Navodno je najbliži, kako smo već pisali, povratku na klupu hrvatske reprezentacije Slavko Goluža. Goluža je rukometne Vatrene vodio, između ostaloga, 2012. godine, na Olimpijskim igrama u Londonu kada je Hrvatska igrala sjajan rukomet te je osvojila brončanu medalju. Jedini kiks bio je zapravo u polufinalu. Navodno, kako pišu Sportske novosti, Hrvatski rukometni savez forsira povratak Goluže, dok oni, kao i većina ostalih medija, imaju svog favorita, Smajlagića.  Podsjetimo, Slavko Goluža dao je ostavku u drugom mjesecu 2015. godine.

‘Imao sam podršku saveza, ali količina javne kritike bila je prevelik teret za mene i moju obitelj koja je sve teško proživljavala. Zato je ostavka nepoziva”, obrazložio je tada svoju ostavku Slavko Goluža. Goluža je dao ostavku nakon što je Hrvatska Svjetsko prvenstvo u Kataru 2015. zaključila na šestom mjestu što joj je tada bio najgori rezultat na svjetskim prvenstvima od 2001. godine. Danas smo očito niže, nadajmo se tek privremeno. Vremena za široke analize, za dugotrajna ”mudrovanja”, nema, pred vratima su izuzetno bitne i izuzetno zahtjevne kvalifikacije za Olimpijske igre, koje se održavaju u Tokiju ovog ljeta.

Sportske se pozivaju na ”bilo naroda”. Dakako, onog koji ”živi” na internetu, ”ostatak” naroda ionako nekim medijima nikad nije bio previše bitan. Glede Petra Metličića, bivšeg kapetana hrvatske reprezentacije, zašto o tome ne razmisliti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.