Kontroverzne izjave trenera Reala uoči spektakla protiv Barcelone: ‘Ne smije se pričama o sucima omalovažiti naš uspjeh’

Foto: fah

Uz obilje sudačke pomoći nogometaši Reala dogurali su do finala Lige prvaka, treće je to uzastopno finale najjačeg klupskog natjecanja na svijetu ”kraljevskog kluba”. Suci su u četvrtfinalu protiv Juventusa, a posebno protiv Bayerna u polufinalu, u najmanju ruku bili ”blagi” prema madridskom klubu. Pola nogometne Europe diglo se na noge nakon polufinala Real – Bayern na Santiago Bernabeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema nekim analizama oko 75 do 80 posto pogrešaka sudaca ide na štetu Realovih protivnika, koji se sve više pitaju tko sudi, a ne tko igra za Real. Tome unatoč trener aktualnog prvaka Europe Zinedine Zidane tvrdi kako suci nisu ”zaslužni” za njihov novi europski pohod. Ima čovjek donekle pravo, suci nisu najzaslužniji, na prvom su mjestu igrači, Ronaldo, Modrić, Marcelo…, ali su suci odigrali svoju rolu, taman kako bi bili jezičak na vagi.

“Ne smije se tim pričama o sucima omalovažiti naš put u Ligi prvaka. Zasluženo smo u finalu, pobijedili smo PSG, Juventus i Bayern”, odgovorio je Zinedine Zidane na novinarsko pitanje uoči velikog derbija španjolskog nogometa, Real – Barcelona. Dakle, o katastrofalnim pogreškama suca, koje se ponavljaju iz godine u godinu, ne bi se trebalo govoriti, valjda kako bi se one nastavile u nedogled i kako bi Real u Europi uvijek imao igrača više na terenu.

Naime, trener Reala nije mogao izbjeći sve češća i sve upornija pitanja novinara glede sudaca, dio novinara smatra kako su kraljevi na sudački pogon spasili sezonu.  Podsjetimo, Real u finalu Lige prvaka igra u Kijevu protiv Liverpoola, kome su također suci bili blago rečeno naklonjeni u drugom polufinalnom susretu protiv Rome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Teže je osvojiti La Ligu nego Ligu prvaka, ja to oduvijek govorim”, priznao je iskreno trener Reala.  Drugim riječima Zinedine Zidane je priznao kako je Barcelona puno teže došla do naslova u Španjolskoj, nego Real do finala Lige prvaka.

Uoči El Clasica, spektakla protiv Barcelone i gostovanja na Nou Campu (nedjelja, 20.45), Realov trener Zinedine Zidane potvrdio je kako neće složiti špalir da čestitaju prvaku Barci. Objasnio je i zašto iako sam derbi nema rezultatsku važnost u smislu borbe za naslov prvaka, s obzirom da je ona riješena odavno u korist ”ponosa Katalonije.”

“Nećemo napraviti ‘pastillo’ za Barcelonu jer nisu ni oni nama nakon našeg osvajanja klupskog Svjetskog prvenstva. Kažu da nisu sudjelovali u tom natjecanju, ali sudjelovali su u Ligi prvaka, dakle mogli su doći do klupskog SP-a

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Respektiramo njihovu titulu prvaka, ali neće biti špalira. I nismo mi prvi prekinuli tu tradiciju”, poručio je Zidane te dodao kako neće biti ni špalira za velikog Andresa Iniestu, igrača Barcelone i jednog od najboljih veznjaka svih vremena, koji se ove sezone oprašta od Barce.

  “Počasni ‘pasillo’ za Iniestu? Već sam rekao da je igrač kojem se divimo. Pozdravit ćemo ga, čestitati mu i poželjeti sreću u novoj avanturi.”

Momčad Reala je kompletna te bi to trebao biti pravi derbi, neopterećen rezultatskim kalkulacijama, s puno golova i vrhunskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Varane i Isco su spremni i konkuriraju za prvu momčad”, zaključio je Zinedine Zidane.

Luka Modrić bi također trebao startati od prve minute, dok bi Ivan Rakitić također mogao biti u sastavu Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.