Korona jenjava: Predsjednik UEFA-e objasnio situaciju s navijačima na Europskom prvenstvu

čeferin
Foto: fah

I dok je u Hrvatskoj predsjednik Vlade u HDZ-a, Andrej Plenković, po drugi puta pobijedio jednu te istu bolest, koronu, u Europi su na najboljem putu da naprave isto. Bolje rečeno, stiže ljeto, a s njim, barem privremeno, jenjava i pandemija koronavirusa. Od našeg premijera Europa puno toga može naučiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za nekoliko dana počinje Europsko prvenstvo u nogometu, uoči Eura predsjednik UEFA-e Čeferin poslao je poruku koja će razveseliti navijače, barem dio njih. Naime, sama završnica Lige prvaka pokazala je da se nogomet može igrati pred publikom, a prvi čovjek UEFA-e ukazao je na neizvjesnost koja se tiče dijela prvenstva koje se održava u Velikoj Britaniji i Njemačkoj.

Aleksander Čeferin je u razgovoru za Slovensku tiskovnu agenciju (STA) između ostaloga rekao:

“Znali smo da je igrati bez gledatelja dosadno, pa je bila jaka emocija opet vidjeti publiku na stadionu”, kazao je predsjednik UEFA-e te je tako komentirao atmosferu na finalu Lige prvaka Manchester City – Chelsea, londonski klub posve zasluženo je slavio 1:0. Čeferin smatra da su se svi držali predviđenih protuepidemijskih protokola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ta je utakmica pokazala da se polako vraćamo u normalnost i ako se na Europskom prvenstvu sve bude odvijalo kako treba, onda bi na jesen stadioni opet morali biti puni ako se mene bude pitalo, a što se ne događa uvijek”.

Glede predstojećeg Eura te nazočnosti navijača Čeferin je, kako smo već spomenuli, ukazao na neizvjesnost glede dijela prvenstva koje se održava u Velikoj Britaniji i Njemačkoj.

“Njemačka i Ujedinjeno Kraljevstvo su problem zbog nove varijante koronavirusa, pa je tako bez karantene teško ili skoro nemoguće putovati u Njemačku. To se doduše mijenja iz dana u dan, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi do početka prvenstva. Osim tog njemačkog problema i manjih teškoća u Škotskoj, drugdje se sve odvija u redu”, rekao je Čeferin, uz dodatak kako je optimist, a pritom je spomenuo cijepljenje. Šef UEFA-e smatra da se napokon poboljšavaju vremenski uvjeti. Ukratko, Čeferin je postao i meteorolog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“I u Portugalu smo na finalu Lige prvaka vidjeli da je moguće organizirati ozbiljnu utakmicu bez posebnih rizika”, zaključio je prvi čovjek UEFA-e nekoliko dana prije početka Eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.