Korona kriza ubrzala proces: Definitivni rastanak Dinama i Nenada Bjelice…

Foto: fah

Kako se i očekivalo Dinamo i Nenad Bjelica se rastaju. Naime, sve je postalo jasno nakon što je klub ponudio smanjenje plaće zbog korona krize, a igrači prve momčadi, predvođeni Bjelicom, su tu ponudu u prvi mah odbili. U Dinamu su navodno jedva dočekali i otpustili su cijeli Bjeličin stručni stožer, ali ne i samog Bjelicu, bilo bi im to preskupo, no, očito će doći do sporazumnog raskida. Što drugo Bjelici preostaje nakon što su mu srušili autoritet?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelica je nakon gotovo pola stoljeća Dinamo doveo do europskog proljeća, pa čak i korak dalje od toga, do osmine finala Europske lige. No, nije pomoglo, već duže vrijeme nema idile između Bjelice i čelništva kluba, korona kriza samo je ubrzala stvar, moralo je negdje puknuti. I puklo je. Da nije bilo oko smanjenja plaća nešto drugo bi iskrslo kao povod.

Uskoro bivši trener Dinama, Nenad Bjelica, u četvrtak u deset sati dolazi u Maksimir kako bi ono što se već zna dobilo i službeni epilog. Naime, Bjelica stiže sporazumno raskinuti ugovor Dinamom.  Kako smo već pisali poznato je tko će ga naslijediti, radi se o bivšem velikom talentu Dinama, treneru mlade momčadi, Igoru Jovićeviću, nema uopće sumnje, Jovićević je vrlo dobar trener i Bjelica će dobiti dostojnog nasljednika. Međutim, mnoge smeta način na koji odlazi trener koji s Dinamom nije uspio doći do dvostruke krune, ne bi to uspio ni ove sezone s obzirom da je Bjelicu i Modre ponovno zaustavila Rijeka. No, i bez dvostruke krune uspio je zaraditi poštovanje navijača.

I ono što se kasnije odvijalo, nakon definitivnog loma između Bjelice i Uprave kluba, posve je očekivano. Naime, igrači su pristali na smanjenje plaća, a učinili su to prvi Horkaš, Franjić i Šutalo, nakon njih pristali su Marin, Đira, Zagorac, Dilaver i Leovac, uskoro bi trebao svoj potpis staviti Arijan Ademi.  Upravi kluba je poručio da mogu računati da će svi igrači slijediti njegov primjer. Ispada kako je Bjelica jedini platio ceh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.