(VIDEO) Karačić: ‘Ne treba igrati na silu, bit će vremena za sport’

Foto: snimka zaslona

Jedan od naših rukometnih reprezentativaca Igor Karačić u Poljskoj strpljivo čeka rasplet situacije i nestrpljivo čeka nastavak sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog koronavirusa prekinuto je poljsko prvenstvo i Karačićev Kielce je tako stigao do 17. naslova prvaka Poljske. No vremena za slavlje i odmor nema jer još traje borba u Ligi prvaka i lov na drugi trofej pobjednika nakon 2016., naravno kada se natjecanje nastavi.

– Sad je dobro, na početku je bilo malo panike, kao i svugdje. Mjere su bile jako rigorozne. Sve je bilo zatvoreno, nije bilo kretanja. Većinu stvari radim doma, možda i najjači treninzi dosad, a ponekad odem na trčanje. Upravo sam se vratio s trčanja, rekao je za HRT.

Svoje najljepše rukometne trenutke 31-godišnji Karačić proveo je u skopskom Vardaru s kojim je u sedam godina dva puta bio na vrhu Europe. Lani su unatoč velikim financijskim problemima stigli do samog vrha, a Igor je proglašen najboljim igračem finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Odlična sezona. Prošlo je sve onako kako sam zacrtao. Nije bilo većih ozljeda, nije me nešto udaljilo s terena. Uvijek sam bio tu na pomoć suigračima.

Svoju kvalitetu potvrdio je i nastupima za reprezentaciju na Europskom prvenstvu. Velika želja bila je plasman na Olimpijske igre u Tokiju, no Covid-19 malo je prolongirao planove.

– Trebalo se to sve odgoditi. Najbitnije je zdravlje naših najmilijih, da se pridržavamo svega. Ne vidim smisao kad bi se nešto igralo u šestom mjesecu. Na neki način trebamo svi to zaustaviti. Igrati u šestom ili osmom mjesecu, mislim da ne vodi nigdje. Može se sport igrati i sljedeće godine, za dvije-tri. Sve će doći na svoje. Ne daj Bože da još puno ljudi nastrada. Bit će vremena za sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.