Koronavirus ipak zaustavio ABA ligu: Split se nakon burne sjednice vraća u besmislenu regionalnu ligu

Foto: fah

Pandemija koronavirusa zaustavila je, makar i na jednu sezonu, besmislenu regionalnu ABA ligu. Naime, regionalna liga, kako se i očekivalo, a koja hrvatskoj košarci nije donijela gotovo ništa pozitivno, 2019./2020. neće biti okončana na ”normalan način.” Sezona će biti okončana bez prvaka, a nitko iz lige neće ispasti, danas je to na burnoj sjednici klubova odlučeno. Liga će se proširiti s dva najbolja kluba iz ABA 2 lige. Dakle, to su je hrvatski klub Split te Borac iz Čačka. Nekoć moćni hrvatski košarkaški velikan tako će igrati u istoj ligi s Borcem iz Čačka i ostalim sličnim klubovima iz ”gudura” regije koja je samo bivša Jugoslavija i ništa više. Nema smisla ponavljati da su Hrvatskoj regionalno bliži Talijani, Mađari, Austrijanci… od Srbije, s kojom smo u istoj državi bili sedamdesetak godina previše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za odluku koja je donesena na sastanku, burnoj sjednici, bila je dovoljna većina, no, klubovi su odlučili da se turbulentna sezona, prekinuta zbog pandemije koronavirusa, ne nastavi.  Dakle, regionalna liga neće ove sezone imati prvaka, niti će netko ispasti iz lige. Osam je glasova na kraju bilo za to da da prvak ne bude proglašen, samo su Partizan te Igokea glasovali da prvak ipak bude proglašen.

Zašto je takva odluka na kraju ipak očekivana? Naime, poslije odluke Eurolige da u elitnom europskom natjecanju te Eurokupu igraju iste momčadi koje su igrale i prethodne sezone nestalo je natjecateljskog motiva. S obzirom na pandemiju koronavirusa gotovo sve momčadi koje čine ABA ligu su u financijskim problemima, zbog čega su i morale raskinuti ugovore s nekim igračima kako bi se spasile bankrota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.