Košarkaši pobjedom nad Ukrajinom izborili finale pretkvalifikacija za OI

Foto: fah

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija pobijedila je Ukrajinu s 85-70 (24-17, 18-19, 26-16, 17-18) i tako se plasirala u finale pretkvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre 2024., koji se odigrava u istanbulskoj dvorani Sinan Erdem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će se za plasman u olimpijske kvalifikacije, koje su na rasporedu sljedeće ljeto, u nedjelju (19 sati) igrati protiv pobjednika dvoboja reprezentacija Turske i Švedske koji je na rasporedu večeras od 19 sati.

U utakmicu za finale istanbulskog turnira izabranici Josipa Sesara krenuli su odlično. Obrana je funkcionirala, u napadu su hrvatski košarkaši bili strpljivi i tražili najbolje rješenje.

Mario Hezonja je s 15 koševa u drugom poluvremenu došao do 22 poena i bio najbolji strijelac Hrvatske u ovom dvoboju, a imao je i pet skokova te dvije ukradene lopte. Ivica Zubac je završio dvoboj s 20 koševa, sedam skokova i dvije blokade, a Dario Šarić je u pobjedu ugradio 18 poena, osam skokova i tri asistencije. Goran Filipović je dodao 10 koševa i tri asistencije, Jaleen Smith devet poena uz tri asista, a u strijelce su se još upisali Borna Kapusta s četiri poena te Roko Badžim s dva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Ukrajinaca je najbolji bio Oleksandr Kovliar s 20 koševa i osam asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.