Košarkaška legenda o igračima koji odbijaju igrati za reprezentaciju: ‘Ako su mogli Parker i Nowitzki zašto ne bi mogli oni’

Foto: Snimka zaslona

Bivši hrvatski košarkaški reprezentativac Toni Kukoč trenutačno se odmara u domovini, bio je na Visu, Braču, Hvaru, a sada je u Splitu s obitelji gdje će ostati još nekoliko tjedana. Za nekoliko dana s Dinom Rađom će krenuti zajedno na pripreme B reprezentacije za turnir u Kini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju Toni Kukoč govorio je i današnjoj generaciji hrvatskih košarkaša, snazi hrvatske reprezentacije, ali, naravno, i o činjenici da su neki košarkaški odbili igrati za hrvatski dres na EuroBasketu.  Za sada se zna da na Europskom prvenstvu neće biti Hezonje, Žižića te Ivice Zupca.

“Neću ulaziti u razloge. Oni koji će biti tamo imaju u nogama i lanjske kvalifikacije i nastup na Olimpijskim igrama. Bogdanović i Šarić su igrači koji bi trebali nositi momčad, ali i drugi moraju dati doprinos. Bilo bi lijepo da smo kompletni, ali ni drugima ne igraju svi. Bili smo blizu protiv Srbije u Riju i plasmana među četiri najbolje momčadi. Oni su kasnije igrali finale, pa tko kaže da mi ne bi igrali finale da smo ih pobijedili”, rekao je Toni Kukoč, a onda je bio nešto konkretniji.

Kukoč je, naime, na tragu kritika koje su onima koji odbijaju hrvatski dres uputili Dario Šarić i Bojan Bogdanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ako su Parker i Nowitzki, koji su znali do šestog mjeseca igrati finale NBA lige, mogli igrati za reprezentaciju, ne vidim zašto ne može netko tko je završio sezonu u prvom tjednu četvrtog mjeseca. Ali, opet, ne ulazim u to, možda imaju dobre razloge. Možda nije na njima bila odluka, iako im to ne mogu zabraniti”, poruka je bivše NBA zvijezde, koja je s Hrvatskom 1992. godine osvojila srebro na Olimpijskim igrama. To je ujedno i najveći uspjeh naše košarke od osamostaljenja.

Na pitanje novinara koliko može ova Hrvatska na Europskom prvenstvu Kukoč je odgovorio optimistično.

“Mi smo nepoznanica i sami sebi. Lani se nije znalo možemo li na OI, pa smo pobijedili Grke, Talijane u Italiji, u Riju Španjolce i mogli smo igrati finale. Poslije toga apetiti narastu, pa je onda nama medalja u jednu ruku realnost. Ali to nije tako jer sad više ni Grci, ni Talijani, ni Španjolci neće misliti ‘lako ćemo dobiti Hrvate“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.