Kosovski reprezentativac iznenadio velikosrpske Vučićeve portale: ”Beograd je moj dom, prelijepo je u njemu živjeti”

Foto: Snimka zaslona

Reprezentativac najmlađe europske države, Kosova, Suad Sahiti, tvrdi kako je njegov dom u Beogradu. Tom je izjavom Sahiti ”šokirao” velikosrpske Vučićeve portale, poput primjerice najrigidnijeg od njh – Informera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Beograd je moj dom. Rođen sam i odrastao tamo. Imam obitelj i u Prištini. Ovdje mi nije lako, posljednji mjeseci bili su teški. Daleko sam od onih koje volim, privikavam se na život u samoći. Dani su mi drugačiji, telefonski se čujem s obitelji, gledam serije i igram igrice”, kazao je Sahiti, koji igra za poljsku Wislu iz Plocka, u razgovoru za poljski “Pilkarskie Balkany“.

Sahiti ima putovnicu Kosova, ali i Makedonije.

”Kad sam igrao u Makedoniji oni su mi slali jasne signale da me žele u svojoj reprezentaciji. Makedonci su imali jako dobru momčad, bili su na Europskom prvenstvu i ja sam pomislio ‘zašto ne’, želio sam probati.  Mladi nogometaš može promijeniti  reprezentaciju i ja sam bio blizu da to napravim, no nastao je problem s papirologijom. U mlađim kategorijama sam igrao i za Albaniju, a imao sam priliku zaigrati za Makedoniju. Tada sam dobio njihovu putovnicu, koju i danas koristim”, poručio je Sahiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sahiti tvrdi kako odlično govori srpski jezik, a politika ga kaže ne zanima, iako je intervju koji je dao zapravo politički.

”Potpuno sam nezainteresiran za politiku, imam  prijatelje Srbe, imam prijatelje Albance. Ne dijelim ljude na takav način. Cijeli je Balkan predivan te je pun fantastičnih ljudi. Imam obitelj u  Beogradu i Prištini, svi oni bi željeli da se politički problemi rješavaju mirnim putem. Prije 40 godina u zajedničkoj državi nije bilo većih incidenata. Moja obitelj nikada nije imala problema u Beogradu. I u sportu tako bi trebalo biti, ne treba miješati sport i politiku. Nadam da će se konflikti završiti i da će svi moći živjeti u miru”, kazao je igrač koji prije 40 godina nije bio ni rođen i koji zapravo očito ne zna što se primjerice tada, baš prije četrdesetak godina, događalo na Kosovu. Kako bi to u Beogradu mogao i saznati? I danas velikosrpski, Vučićevi portali pišu o Kosovu kao o tzv. državi.

Usporedba Beograda i Prištine…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Svi znamo što je Beograd. Ogroman grad, prepun mogućnosti, tu je prelijepo živjeti. Sve što ti treba u njemu postoji. Priština je manja, ali se i u njoj lijepo osjećam.  Ja sam Kosovar. Imam puno prijatelja, razgovaram na svom jeziku, mogu reći bilo što. Imam mogućnosti i trudim se provoditi vrijeme s voljenima u tom gradu”, poručio je Suad Sahiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.