Kovač nakon ždrijeba: Liverpool je najteži suparnik, Klopp: Sretan sam što se vraćam u Njemačku

Foto: fah

Dvoboji osmine finala Lige prvaka nude nekoliko pravih ‘poslastica’. Svakako najzanimljiviji parovi su Liverpool – Bayern, Manchester United – PSG, te Atletico Madrid – Juventus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool i Bayern su ukupno osvojili 19 europskih trofeja, pri čemu deset Kupova/Liga prvaka, a do sada su igrali sedam međusobnih susreta u europskim natjecanjima.

“Redsi” su slavili dva puta, Bayern jednom, a četiri utakmice su završile bez pobjednika. Posljednji put su igrali u Superkupu 2001. godine u Monacu, a Liverpool je pobijedio sa 3-2. Za Bayern su tada igrali sadašnji trener Bavaraca Niko Kovač i njegov brat Robert, dok je na suparničkoj strani bio Igor Bišćan.

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, koji od ove sezone vodi Bayern svjestan je težine zadatka koji stoji ispred njemačkog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Liverpool je najteži klub koji smo mogli dobiti. Prošle sezone su igrali u finalu, a ove sezone vode u Ligi prvaka. Glavni su favoriti za naslov prvaka Europe, međutim mi smo Bayern. U prednosti smo jer će se uzvrat igrati u Munchenu, a izgledi za prolaz su 50/50,” smatra Kovač.

Liverpool nije izgubio zadnjih osam utakmica protiv njemačkih klubova, a nikada nije izgubio od nekog njemačkog kluba na Anfieldu.

“Imali smo težak ždrijeb, no znali smo da neće biti lako. Bayern je vrhunska momčad, a meni je drago što ću se vratiti u Njemačku. Imat ćemo dovoljno vremena za pripremu utakmice, jedino se nadam da će svi moji igrači do tada ostati zdravi,” poručio je Klopp koji je sedam godina vodio Borussiju Dortmund, a još sedam godina Mainz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni europski prvak Real Madrid put prema obrani nastavlja protiv Ajaxa. ‘Kraljevski klub’ i ‘Kopljanici’ do sada su u Europi igrači čak 12 puta, a Real je dobio zadnjih šest utakmica postigavši pritom 20 golova, a primivši samo dva gola. Španjolci su ukupno dobili sedam utakmica, Ajax četiri, a jedna je utakmica završila bez pobjednika.

“Bit će to pravi spektakl. Neće nam biti lako, ali igrat ćemo hrabro. Moramo vjerovati u svoju snagu i kvalitetu,” poručio je Ajaxov branič Daley Blind.

Atletico Madrid i Juventus su se do sada samo jednom susreli europskim natjecanjima. U sezoni 2014/15. igrali su u istoj skupini Lige prvaka. Atletico je slavio u Madridu 1-0 golom Arde Turana, dok je uzvrat u Torinu završio bez golova. Juve je te sezone dogurao do finala u kojem je izgubio od Barcelone (1-3), dok je Atletico ispao u četvrtfinalu od gradskog suparnika Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će to ogled bivšeg i sadašnjeg kluba Marija Mandžukića. Hrvatski napadač je za Atletico igrao u sezoni 2014/15. postigavši 12 golova u 28 nastupa. Njegovo mjesto, ne tako uspješno sada je zauzeo Nikola Kalinić.

Schalke i Manchester City su međusobno igrali tri susreta i ‘Građani’ su upisali dvije pobjede, dok je Schalke jednom slavio. Posljednji put su igrali u skupini Kupa UEFA 2008. godine i City je slavio u Gelsenkirchenu 2-0. Igrali su u polufinalu Kupa kupova 1970. godine. Schalke je u prvom susretu pobijedio 1-0, no Englezi su u uzvratu pobijedili sa 5-0, a potom u finalu pobijedili poljski Gornik Zabrze osvojivši jedini europski trofej.

Zanimljivo će biti i u Londonu i Dortmundu gdje će snage odmjeriti Tottenham i Boruissija. Do sada su igrali četiri puta, a svaki sastav ima po dvije pobjede. Prošle sezone su igrali u skupini, a obje utakmice je dobio engleski sastav (2-1, 3-1).

Barcelona i Lyon su do sada igrali šest puta i Barca je ostvarila četiri pobjede uz dva neodlučena ishoda. U osmini finala su igrali i 2009. godine, Barca je na svom travnjaku slavila 5-2, a uzvrat je završio 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester United nikada u Europi nije igrao protiv PSG-a, a zanimljivo ‘Crveni vragovi’ su od 26 utakmica protiv francuskih klubova izgubili smo dvije.

“Morat ćemo odigrati na najvišoj razini ukoliko želimo pobijediti Manchester. Bit će to pravi test i izazov za nađu momčad,” kazao je trener francuskog prvaka Thomas Tuchel dodavši: “Niti sam zadovoljan, niti sam nezadovoljan ždrijebom.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.