Kovač objavio širi popis za SP: Pozvao Sammira, Čopa, Pašalića, Močinića…

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač objavio je širi popis od 30 igrača za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Prije nego što objavim popis, u ime stožera želim čestitati Dinamu na osvajanju prvenstva, a Rijeci na osvajanju Kupa. Joe nažalost neće biti s nama, žao mi je jer smo dobri prijatelji. Puno je dao za hrvatski nogomet, iskreno mu se zahvaljujem. Da Joe nije napravio ono što je napravio, tko zna što bi bilo – rekao je Niko Kovač i možda iznenadio izborom trećeg golmana.

Na popisu je uz Pletikosu i Subašića mladi golman Lokomotive Oliver Zelenika, iako su mnogi očekivali Ivana Vargića iz Rijeke.

– Vargić je kvalitetan golman, ali Pletikosa i Subašić su stariji i iskusniji. Zelenika može biti taj koji može učiti, u mladoj reprezentaciji je bio odličan. Tad nas je držao kroz sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ići ćemo s 25 ili 26 igrača na pripreme, a to ćemo objaviti u ponedjeljak. Do popisa smo došli vrlo jednostavno, pola godine smo intenzivno pratili sve naše igrače. Svaki vikend od petka do nedjelje gledali sve naše igrače, analizirali smo i na osnovu toga smo odlučivali – rekao je izbornik i osvrnuo se na prvog protivnika, domaćina Brazil:

– Svaka utakmica je bitna, ali prva daje impuls i daje imperativ. Brazil ima toliko kvalitetnih igrača koji igraju po cijelom svijetu, Scolariju je malo teže izabrati popis s toliko dobrih igrača.

Niko se osvrnuo i na pozivanje Sammira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– On nije baš toliko igrao. Uvijek smo imali problema da naši igrači nisu toliko igrali, ali ove godine nismo nikad imali toliko standardnih igrača. Sammir se fizički dignuo, ali vidjet ćemo hoće li biti na pripremama ili ne – rekao je izbornik, koji na širi popis nije uvrstio Leona Benka:

– Miliću, Kaliniću i Benku sam rekao zašto sam se odlučio za druge. Benko kako je otišao, malo nam je nestao s radara, a u Kini nešto ne igra zato smo se odlučili za najboljeg strijelca u Hrvatskoj (Čopa op.a.)

Na popisu je Rijekin Ivan Močinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Močinić je odigrao ovu sezonu vrhunski, prije je bio malo suzdržan, ali sada raste. Možda će ti mladi igrači katkad biti glavni igrači reprezentacije u budućnosti. Napravili smo jedan “miks” starijih i mlađih igrača. Vidite da na ovaj način gradimo budućnost hrvatskog nogometa .

Konačnu listu od 23 putnika za Brazil Niko Kovač će objaviti nakon prijateljske utakmice protiv Malija u Osijeku 31. svibnja.

– Zašto smo objavili 30, a ne 23 igrača? Zašto ne? To je naše pravo. Moramo još razmisliti o popisu 23 igrača. Što ako se netko ozlijedi, a objavili smo 23 igrača? Onda smo na 22.

Širi popis 30 igrača za Svjetsko prvenstvo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GOLMANI: Pletikosa, Subašić, Zelenika
OBRANA: Srna, Vrsaljko, Vida, Ćorluka, Lovren, Schildenfeld, Pranjić, Strinić, Bubnjić
VEZNI RED: Rakitić, Modrić, Kranjčar, Kovačić, Vukojević, Badelj, Brozović, Močinić, Pašalić, Sammir
NAPAD: Čop, Iličević, Mandžukić, Olić, Eduardo, Jelavić, Rebić, Perišić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.