Kovač odgovorio kritičarima: ‘Novac ne pobjeđuje uvijek, ali nije slučajno što su tri njemačka kluba ispala od tri engleska u osmini finala’

Foto: fah

Nakon što je Bayern ispao u osmini finala Lige prvaka od Liverpoola pod udarom kritika je i Niko Kovač.

Robert Lewandowski bio je jedan od najvećih kritičara.

“U prvoj utakmici nismo preuzeli rizik, nismo igrali napadački i nismo pokušali postići pogodak. Slično je bilo i u uzvratu, nismo igrali napadački i nismo stvarali prilike, iako je ovo trebala biti naša utakmica, igrali smo pred našim navijačima. Nisam sretan, nego ljut, jer smo mogli odigrati bolje, ali nismo”, rekao je, te je dobio Kovačev odgovor.

“Naš pristup je je bio jednak kao protiv Wolfsburga ili Borussije Mönchengladbach, pa se ne mogu složiti s kritikama. Igrali smo protiv boljeg suparnika koji je zaslužio pobijediti”, objasnio je Kovač.

“Lewandowski nije imao potporu kakvu treba, ali igrali smo protiv najbolje obrane u Premierligi. Možemo biti onoliko dobri koliko nam protivnik dopusti. Kao napadaču, ako dobiješ svega par lopti, naravno da postoji razočaranje”, poručio je.

“Guramo dobro i u Bundesligi i DFB Pokalu i nadoknadili smo minus od 10 bodova. Igrači su profesionalnci i mogu razočaranje pretvoriti u pobjede. Mainz je neugodna momčad, ali moramo pobijediti kako bi igrači na reprezentativna okupljanja otišli dobrog raspoloženja i opušteni”, poručuje Kovač.

“Novac ne pobjeđuje uvijek, ali Jürgen Klopp je potrošio 500 milijuna eura u zadnje četiri godine. A mi kao prva momčad Bundeslige nismo toliko ulagali. I kada smo već na temi, ne smijemo se lagati. Nije slučajnost što su tri njemačka kluba ispala od tri engleska u osmini finala”, zaključuje bivši hrvatski izbornik.

Izvor: narod.hr