Kovačić: Da bi smirili situaciju trebamo šest bodova iz dvije utakmice

Foto: snimka zaslona

Mateo Kovačić izašao je pred novinare dan nakon poraza od Slovenije na početku kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Bolje da se dogodilo sada nego kasnije, ali sigurno da nije dobro. Nismo odigrali pravu utakmicu, razočarani smo. No, ima još puno utakmica, sigurno je da ćemo se popraviti, to jest moramo ako se želimo kvalificirati, ističe Mateo Kovačić.

Kaže da ne krivi romb kao taktiku, već pristup momčadi susretu sa Slovenijom.

– Nije bio problem u taktičkom planu. Ušli smo jako dobro u utakmicu i pali nakon gola. Bolja smo momčad, ali to nismo u taktičkom i trkačkom smislu to prikazali. Ne bih krivio taktiku, već nas koji nismo bili na 100%, dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na često isticanje da je naporno igrati tri utakmice u sedam dana.

– Nedostaje nam vremena i zajedničkih treninga, naravno da bi to bilo bolje, ali tako je kako je. Slovencima je bilo isto, stoga se ne možemo na to izvlačiti. Moramo brzo okrenuti stranicu i u subotu pokazati naše pravo lice, istaknuo je Kovačić.

Siguran je da će se Hrvatska vratiti, smatra da ima vremena da se sve ispravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Trebamo šest bodova iz dvije utakmice, da bi smirili ovu situaciju. U nogometu ne može sve biti bajno, po nas je krenulo loše, ali mislim da ćemo uz našu kvalitetu to ispraviti.

Protiv Cipra i Malte će biti potrebno puno strpljenja, ne smijemo primiti gol na početku kao protiv Slovenije.

– Jako je bitna širina klupe, trebat će nam svih igrači. Hvala Bogu, imamo velik broj kvalitetnih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europsko prvenstvo je za tri mjeseca, koliko ga brine ovakva utakmica netom prije velikog natjecanja?

– Moramo biti fokusirani na subotu, potom na utorak, a za poslije ćemo tek vidjeti, zaključuje, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.