Vrsaljko: ‘Nije stvar taktike i tehnike, tu su neki drugi faktori u pitanju’

vrsaljko
Foto: snimka zaslona

Nakon iznenađujućeg poraza od Slovenije na otvaranju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u srijedu u Ljubljani (0:1) pred novinare je izašao Šime Vrsaljko, koji je jučer nakon duge stanke opet zaigrao za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Povratak donosi jedno veliko veselje, jedno zadovoljstvo, samo druženje s momcima, boravak s njima svakoga dana i sata. No, naravno nismo tu da se samo družimo već i da ostvarujemo rezultate i pobjede, to nam donosi najveće zadovoljstvo, i nama i navijačima. Ne možemo rezultatski biti zadovoljni utakmicom sa Slovenijom, ali u neku je ruku dobro da se na početku to dogodilo, poručio je na početku povratnik među Vatrene Šime Vrsaljko.

Dodaje da je Hrvatska ta koja je favorit u svim sljedećim utakmicama.

– Morat ćemo se potruditi više nego što je to bilo jučer. U sljedećim ćemo utakmicama pokušati ispraviti stvari, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio je o atmosferi u reprezentaciji danas u odnosu na Svjetsko prvenstvo u Rusiji i osvajanje srebra.

– Da mi je netko rekao nakon SP-a da neću 2,5 godine igrati za reprezentaciju, rekao bih da je lud… Po meni ništa se nije promijenilo, došlo je dosta mlađih koji su se brzo prilagodili na atmosferu. Nastojimo uvijek ići istim putem, ponavljam, rezultat je taj koji kreira atmosferu. Što je bilo jučer, ne vrijedi za danas. Morat ćemo uložiti veliki napor da se vratimo na tračnice na kojima smo bili. Razgovarali smo međusobno i s izbornikom o tome što je bilo protiv Slovenije. Nije više stvar taktike ili tehničke izvedbe, nego su ti neki drugi faktori u pitanju, koje mi osobno znamo i koje ćemo ispraviti te ćemo sigurno bolje izgledati, ističe.

Smatra da Hrvatska više nema pravo na loš rezultat, ali i da se sve može promijeniti jer je put u kvalifikacijama dug. Dodaje da su sve momčadi taktički savršene te da se svi znaju braniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Danas sve reprezentacije dobro stoje, kako ofenzivno tako i defenzivno i uvijek vas mogu ugroziti ili iz kontre ili iz polukontre. Mogu iz obrambenog bloka vas ugroziti svojom brzinom ili individualnom kvalitetom. Ako želimo napraviti rezultat i ugroziti momčadi koje će se braniti s 11 igrača, moramo riskirati, a mislim da imamo znanja da to uspješno riješimo u svoju korist, zaključuje, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.