Kralj Sljemena Manuel Moelgg: Slatko je pobijediti nakon osam godina u užasno teškoj utrci

Foto: fah

Opet sam pobijedio u Svjetskom kupu nakon čak osam godina, bio sam brži i od Hirschera i od Kristoffersena i svih tih mladića, a sve to u užasnim uvjetima. Mojoj sreći stvarno nema kraja, kazao je Talijan Manuel Moelgg, pobjednik sljemenske slalomske utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moelgg je sa 34 godine i 216 dana drugi najstariji pobjednik neke slalomske utrke Svjetskog kupa, stariji pobjednik od njega bio je je samo Mario Matt (34 godine i 250 dana) prije dvije godine, a nakon Guliana Razzolija drugi je Talijan koji je osvojio Sljeme.

“Uvjeti su stvarno bili strašni i trebalo je zapeti u obje vožnje za pobjedu. U prvoj vožnji je velike probleme stvarao snijeg, a u drugog jaki vjetar i sada sam stvarno ponosan što sam upravo ja dobio valjda najtežu utrku zadnjih sezone uopće. Toliko sam bio umoran da sam se mučio i s otvaranjem boce šampanjca. Zahvaljujem se brojnim Talijanima, ali i hrvatskim navijačima koji su me došli bodriti”, kazao je Moelgg, koji je ove sezone u odličnoj formi.

“Zadnje dvije sezone su bile katastrofalne i za mene i za moju sestru Manuelu. No, naporni trening se isplatio, prvo je Manuela bila na postolju u Semmeringu, a sada sam ja slavio u Zagrebu. Morao sam se prilagoditi, mlađi momci skijaju puno brže s novom tehnikom, pa sam i ja morao nešto mijenjati”, kazao je sretni pobjednik, koji je generacija i veliki prijatelj s Ivicom Kostelićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovog ljeta je mene i još desetak prijatelja Ivica pozvao kod sebe na Mljet i bilo mi je fantastično. On je moj dobar prijatelj i veliki prvak, i ja mu želim sve najbolje u životu nakon skijanja.”

Drugoplasirani Nijemac Felix Neureuther je po treći puta osvojio drugo mjesto u Zagrebu i po tome se izjednačio s Ivicom.

“Da, i on i ja još nismo pobijedili u Zagrebu, a bili smo tako blizu. Ivica je moj heroj s čudesnom karijerom i boli me gledati kako se muči sa skijanjem i ozljedama”, kazao je Felix, koji je priznao da je rijetko kad skijao u uvjetima kakvi su danas bili na Sljemenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naš sport se odvija u planinama i ništa se ne može učiniti ako su vremenski uvjeti ovakvi osim prilagoditi se. U prvoj vožnji je padao snijeg, a u drugoj je puhao vrlo jak vjetar. Mislim da je pobijedio najbolji, drago mi je zbog Moelgga jer je sjajan momak, a drago mi je da se pokazalo da ne mogu samo Hirscher i Kristoffersen skijati dobro i brzo”, kazao je Neurether.

Henrik Kristoffersen je trećim mjesto došao do najboljega rezultata u Zagrebu.

“Da, treće mjesto je dobar rezultat, ali ja se još nisam sasvim poklopio sa ovom sljemenskom stazom. U prvoj vožnji me okretalo na sve strane, izgubio sam dosta na vremenu, a u drugom mi je uspjelo po onom užasno jakom vjetru doći sa šestog na treće mjesto. Bila je to čudna utrka, čak 17 skijaša je bilo unutar jedne sekunde u prvom ‘laufu’, a neki od skijaša su govorili da se druga utrka nije smjela održati po onakvom vjetru. Meni nije smetalo. Bio sam u Zagrebu kada je Ivica bio u vrhu i znam koliko je Hrvatima stalo do ove utrke”, kazao je Kristoffersen koji u poretku slaloma zaostaje 40 bodova za vodećim Hirscherom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.