Kreće rukometni spektakl: Perkovčeva Hrvatska velika nepoznanica

Foto: fah

Danas na prilagođenom nogometnom stadionu u Duesseldorfu, koji može primiti 50.000 gledatelja te se očekuje rušenje rekorda posjećenosti rukometnih natjecanja, počinje Europsko prvenstvo rukometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EP otvaraju dva dvoboja skupine A, prvo će se sastati Francuska i Makedonija, a potom domaćini Nijemci igraju sa Švicarskom.

Naslov brani Švedska, koja je uzela kontinentalno zlato prije dvije godine u Mađarskoj, no glavnim favoritom turnira mnogi smatraju svjetske prvake Dance, koji su na zadnjem Euru u Mađarskoj uzeli broncu.

Hrvatska ide u Njemačku s relativno nejasnom slikom o vlatitoj snazi. Prije četiri godine igrali smo u finalu europske smotre, no rezultati nakon toga nisu baš bili sjajni. Goran Perkovac preuzeo je momčad bez samopouzdanja i ostavlja dojam kao da zna što radi, zasad su pripremne utakmice izgledale dosta solidno, no sve će biti jasnije tek kad krene turnir, na kojemu nas već na prvom koraku, u petak, čekaju jaki Španjolci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik je u utorak izabrao 19-oricu za EP, zadnji je otpao iskusni šuter Luka Stepančić. Za svaku pojedinu utakmicu u izboru može biti 16 rukometaša, a zanimljivo je i da su svi sa šireg popisa od 35 igrača predanog prije mjesec dostupni po naknadnom pozivu tijekom turnira, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.