‘Na krilima pobjede’: Slika s Europskog rukometnog prvenstva odlazi u sve domove Europe

Foto: fah

I dok Indira u grotlu Spaladium Arene pjeva ”službenu himnu” rukometnog Eura recimo kako će slika s hrvatskog spektakla otići gotovo u sve domove Europe. Naime, slika bi trebala ići i dalje, u 175 zemalja svijeta. Ulaznica za prvu utakmicu Hrvatske protiv Srbije u Splitu, naravno, odavno nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči početka Europskog prvenstva  u splitskoj gradskoj vijećnici pred kamere su izašli predsjednik Europskog rukometnog saveza (EHF) Michael Wiederer i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) Tomislav Grahovac, koji su zajedno najavili veliki spektakl. Hrvatska će, obojica to očekuju, biti kao i uvijek sjajan domaćin, dok će događaj pokrivati 130 medijskih kuća, a cilj je nadmašiti i TV rejting od 1,65 milijardi gledatelja širom planeta, rekord je to, kako piše Večernji, postavljen na EP-u u Poljskoj prije dvije godine.

Wiederer je tako s posebnim zadovoljstvom istaknuo da je Hrvatska prva zemlja koja drugi put ugošćuje rukometni Euro, Hrvatsla bi, piše Večernjak, mogla biti posljednji samostalni domaćin Eura. Za dvije godine Euro će biti raspodijeljen u čak tri države.

”Vratili smo se u Hrvatsku jer se svaki put pokazala odličnim domaćinom, a podaci o velikom broju stranih navijača koji dolaze pokazuju da nismo pogriješili. Bio sam tu i 2000. godine, bio je to posljednji Euro s 12 reprezentacija, a ovo je posljednji sa 16 reprezentacija. Dakle, oba puta Hrvatska je zatvorila stari format natjecanja”, rekao je Wiederer, kojeg nije nije previše uzbudio loš vanjski izgled Spaladium Arene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ne, zato što je nama daleko najbitnije da unutra sve besprijekorno funkcionira, da je slika iz dvorane koja ide u svijet savršena.”

Predsjednik HRS Grahovac najavio je svoja očekivanja od Eura: ”Naravno da svi želimo zlato koje nam nedostaje, ali nećemo raditi tragediju ako se to ne dogodi.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.