Kristoffersen: Ljut sam, ali ne na protivnike nego na sebe

Foto: fah

Priznajem da sam bio bijesan, ali ne na Matta i Hirschera, već na sebe jer sam napravio groznu pogrešku, kazao je na press-konferenciji trećeplasirani na sljemenskoj slalomskoj utrci Norvežanin Henrik Kristoffersen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji skijaš današnjice, Austrijanac Marcel Hirscher pobjednik je slaloma za Svjetski kup voženog na zagrebačkom Sljemenu u četvrtak, on je do svog četvrtog slavlja u Hrvatskoj stigao sa samo pet stotinki prednosti u odnosu na drugog sunarodnjaka Michaela Matta, te 11 stotinki ispred trećeg Norvežanina Henrika Kristoffersena, koji je bio jako ljut što su ga pretekli da je bijesno udarao po zaštitnoj ogradi.

“Znam da je izgledalo kao da sam bijesan na konkurente, ali stvarno sam bio ljut na sebe i jako razočaran jer sam glupom pogrešku na središnjem, ravnom dijelu staze pokvario svoju inače izvrsnu vožnju s kojom bi vjerojatno i pobijedio. Ja sam sportaš i ne znam sakriti emocije. A ionako me sve prošlo nakon deset minuta i čestitao sam i Marcelu i Michaelu”, kazao je Norvežanin, koji ove sezone ima sedam postolja iz devet utrka na kojima je nastupio, ali nijednu pobjedu.

“Točno je da nisam pobijedio, ali sam sve bolji i bolji. U Zagrebu sam odvezao svoj najbolji slalom sezone i to j dobar znak za nastavak sezone i za Olimpijske igre”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugoplasiranog Michaela Matta je samo pet stotinki dijelilo od naslova, a da je uspio, Sljeme bi po prvi puta dobilo pobjedničku braću jer je na prvom izdanju slavio njegov stariji brat Mario Matt.

“Moj brat Mario sada gleda utrke na televiziji i brine se za svoj bar i ergelu konja. Naravno da bih htio sljemensku krunu, ali ovo mi je tek treći nastup u Zagrebu. Prve godine sam prošao šest vrata i odustao, sljedeće godine sam doššao do cilja i bio peti, a sada sam drugi s malih pet stotinki do pobjede. Mislim da sam tih pet stotinki izgubio u srednjem dijelu staze, bio sam prespor i nisam uspio skupiti dovoljno brzine za završnicu”, kazao je Michael, koji je vodio nakon pvog laufa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.