Kriza kojoj se kraj ne nazire: Koliko ćemo čekati povratak Marcela Brozovića?

Foto: fah

Tek što se vratio u prvi sastav Intera hrvatski nogometni reprezentativac Marcelo Brozović ponovno se našao na udaru, i ovog puta kao i prvi puta opravdano, trenera Franka de Boera. Naime, u trećem kolu Europske lige protiv engleskog premielrigaša Southamptona Brozović je iz potpuno neshvatljivih razloga skrivio dva žuta kartona, odnosno crveni karton, dakle, isključenje, koje se može objasniti tek dekoncentracijom, koja se osjetila kad je Brozović igrao za Vatrene na posljednje dvije kvalifikacijske utakmice. Nije to “onaj” Brozović kakvog smo na mahove vidjeli na Europskom prvenstvu u Francuskoj prije četiri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugo je bio u nemilosti trenera Intera navodno zbog nediscipline te nesportskog ponašanja, posve je razumljivo, iako vrhunski sportaši na tako nešto moraju biti spremni, da je Brozović frustriran, a onda i dekoncentiran, do prije koji mjesec bio je standardan član prve postave Intera, danas se bori za nekoliko minuta, a i kad dobije priliku ne ide mu baš najbolje. U ovom se trenutku sve što se negativno moglo poklopiti Brozoviću poklopilo.

Dva žuta kartona unutar 18 minuta dovoljno govore o Marcelu Brozoviću u ovom trenutku i stanju “duha” talentiranog nogometaša koji će, svemu unatoč, jednog dana predvoditi generaciju Vatrenih koja dolazi. Brozović je važan čimbenik hrvatske nogometne tranzicije.

Gotovo je sigurno da će vezni nogometaš Vatrenih teško ponovno povratiti povjerenje trenera, o čemu intenzivno pišu talijanski mediji, ne štedeći pritom mladog Hrvata.   Inter će ove nedjelje igrati protiv Atalante u devetom prvenstvenom kolu.  Što o svemu kaže trener koji, kako sada izgleda, nije baš pretjerano zaljubljen u hrvatske nogometaše s obzirom i na čudni status ponajboljeg igrača Intera Ivana Perišića?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isključenje Marcela Brozovića dovelo nas je u nevolju, ali moji komplimenti idu momčadi koja je pokazala koliko njoj je stalo pobijediti“, rekao je De Boer, koji je i sam bio vrhunski igrač, i koji svakako može prepoznati u kakvoj je fazi sada Brozović. Očito se odlučio na ozbiljnu kritiku Brozoviću unutar zidina svlačionice, kako bi sačuvao mir u momčadi i predah od medijskog presinga glede slučaja Brozović. Nažalost, hrvatski reprezentativac bio je ujedno i najslabije ocijenjen nogometaš na utakmici, čemu je svakako najviše kumovalo isključenje.

Puno je trčao, ali nedostajalo mu je okomitosti, malo više nepredvidivosti u gradnji akcija. Na trenutke je u tome uspijevao, ali mu nedostaje kontinuitet. Rizik kod starta uoči isključenja je na granici ludost“. navodi se, između ostaloga, u komentaru kojim se pokušava detektirati što se događa s nogometašem koji je prošle sezone bio jedan od stožernih igrača Intera. “Mjesto na klupi, gdje je sjedio na posljednjoj utakmici protiv Cagliarija, ne bi trebalo biti upitno, no upitno je može li se nadati minutaži“, zaključuje se u komentaru nastupa Marcela Brozovića, o čemu pišu talijanski mediji, koji, kako vidimo, stavljaju upitnik pored Brozovićeve budućnosti u Interu. Naravno, De Boer ne želi, barem javno, zasad ići tako daleko.

Važno je reći da nerazzurri nisu pobijedili u posljednje tri utakmice u Serie A, ima u tome odgovornosti i samog trenera, o čemu se ipak malo govori.   Međutim, trenutno je Europa važnija s obzirom na dva neugodna poraza d Hapoela i Sparte u Europskoj ligi. Inter, podsjetimo, u prvenstvu zaostaje već 10 bodova za Juventusom, što je jako puno s obzirom da su odigrana tek osam kola novog izdanja Serie A. No, naravno, od Intera se i ne očekuje naslov ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska za dvadesetak dana igra derbi svoje kvalifikacijske skupine za odlazak na SP protiv Islanda na Maksimiru, koliko se od Brozovića može očekivati i je li realan povratak u staru formu poslije serije udaraca?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.