Kunović poražena u prvom kolu od Korejke Jae-young Sim

Prvog dana Svjetskog prvenstva u taekwondou u ruskom Čeljabinsku od hrvatskih predstavnica nastupila je samo Karlovčanka Mateja Kunović koju je u prvom kolu, u kategoriji do 46 kilograma, sa 6-2 pobijedila Korejka Jae-young Sim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjajno organiziranom prvenstvu u konkurenciji gotovo 900 natjecatelja iz 140 država nastupa i 12 hrvatskih predstavnika, a u srijedu, drugog dana natjecanja, na tatami će izaći Lucija Zaninović i Toni Kanaet, oboje članovi splitskog Marjana.

Lucija Zaninović je kao uvjerljivi broj jedan na svjetskim i olimpijskim rang ljestvicama u kategoriji do 49 kg slobodna u prvom kolu, a u drugom dočekuje bolju iz meča Cipranke Marije Andrade i Keshene Waterford iz Austrije. Prođe li tu borbu put ka medalji tražit će preko najteže moguće protivnice, dvostruke olimpijske pobjednice iz Pekinga i Londona te trostruke svjetske prvakinje, Kineskinje Wu Yingju, s kojom će se morati sastati već u osmini finala.

Toni Kanaet će u kategoriji do 74 kilograma u prvom kolu na Ameda Samu iz Gane, a prođe li dalje očekuje ga Iranac Masoud Hajizavareh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.