Kustić o situaciji s koronavirusom: ‘Prije svega gledamo zaštitu igrača, navijača i svih koji su uključeni u organizaciju natjecanja’

Foto: fah

Izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Marijan Kustić komentirao je odluku koja je donesena o nastavku natjecanja pod okriljem krovne organizacije hrvatskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS je objavio da neće doći do odgoda utakmica i HNL se nastavlja, a da će cilvilna vlast odlučiti o uvjetima u kojima će se igrati, odnosno hoće li gledatelji moći biti prisutni na tribinama. Domaće utakmice, sukladno preporuci Stožera civilne zaštite i mišljenju Županijskog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, pred praznim tribinama igrat će Istra 1961.

– Mislim da je u redu da smo ostavili malo prostora. Ovisit će se o županijama što se tiče dozvola, ali da smo išli smo na to da se utakmice ili prvenstvo do daljnjeg prekine, mislim da to ne bi bilo dobro, rekao je Kustić u razgovoru za Hrvatski radio.

– Ove mjere kojih se treba pridržavati, ono što je Stožer civilne zaštite pripisao, mi se toga pridržavamo. Naravno, odluke se mogu mijenjati svakodnevno, ovisno o situaciji. Naravno da prije svega gledamo zaštitu igrača, navijača i svih koji su uključeni u organizaciju natjecanja, dodaje Kustić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvršni direktor HNS-a nije direktno komentirao mogućnost otkazivanja Europskog prvenstva koje se treba održati ove godine.

– Potrebno je pratiti situaciju kod nas, i vidjet ćemo što se dogoditi. Mi ćemo donositi odluke koje su dobre za naše građane, rekao je Kustić. – Ne treba još ići tako daleko da pričamo o otkazivanju Eura, pratit ćemo situaciju i donositi odluke sukladno situacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.