Kvalifikacije Europska liga: Dinamo ili Hapoel u 3. kolu na ciparski Apoel ili estonsku Floru

Foto: Twitter

Nakon što je doznao mogućeg suparnika u 3. kolu kvalifikacija za Ligu prvaka, hrvatski prvak Dinamo doznao je da će u slučaju poraza od izraelskog Hapoela i preseljenja u kvalifikacije Europske lige za suparnika u 3. kolu imati pobjednika dvoboja ciparskog Apoela i estonske Flore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo bi u prvoj utakmici bio domaćin. Prve utakmice 3. kola kvalifikacija Europske lige na rasporedu su 9. kolovoza, a uzvrati tjedan dana poslije.

Od 14 sati na rasporedu je ždrijeb 3. kvalifikacijskog kola Europske lige za tzv. “Glavni put”, u kojem će se u bubnju naći Osijek, Hajduk i Rijeka.

Hrvatski doprvak postavljen je za nositelja, a mogući suparnici Rijeke su: pobjednik dvoboja Tobol Kostanay (Kaz) – Pjunik (Arm), pobjednik dvoboja Dunajska Streda (Slk) – Dinamo Minsk (Bje), pobjednik dvoboja St. Gallen (Švi) – Sarpsborg (Nor), pobjednik dvoboja Dundalk (Irs) – AEK Larnaca (Cip) te Istanbul Bašakšehir (Tur), od kojeg su Riječani već jednom ispali, prije dvije godine u 3. kolu kvalifikacija Europske lige.

Hajduk se priključuje u drugom kvalifikacijskom kolu u kojem će pokušati svladati Slaviju iz Sofije. Za ždrijeb 3. kola Splićani su smješteni u treću skupinu u kojoj su nositelji, a time i mogući Hajdukovi suparnici: pobjednik dvoboja Sevilla (Špa) – Ujpest (Mađ), pobjednik dvoboja Molde (Nor) – Lac (Alb), pobjednik dvoboja Kairat Almaty (Kaz) – AZ Alkmaar (Niz), pobjednik dvoboja Rudar Velenje (Slo) – FCSB (Rum) te bečki Rapid (Aut).

Osijek je morao u natjecanje od prvog kola kvalifikacija u kojem je izbacio moldavski Petrocub, a u drugom kolu suparnik Osječanima je škotski Rangers. Prođu li Škote, Osječani će za suparnika u 3. kolu imati jednog od nositelja iz skupine 4, a to su: Olympiakos (Grč), Feyenoord (Niz), pobjednik dvoboja Ventspils (Lit) – Bordeaux (Fra), pobjednik dvoboja Čikura Sačhere (Gru) – Maribor (Slo) i pobjednik dvoboja Stjarnan (Isl) – Kopenhagen (Dan).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.