Kvalifikacije za Europsko prvenstvo: Bosna i Hercegovina uvjerljiva protiv Finske, pogodak igrača Dinama Izeta Hajrovića

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija polako, ali sigurno, doduše u nekim trenucima i furiozno, približava se plasmanu na Europsko nogometno prvenstvo. Za siguran plasman izabranicima Zlatka Dalića iz dvije preostale utakmice dovoljna su dva boda, no,vjerojatno bi mogao biti dovoljan i – jedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Vatreni već sutra u Walesu mogu riješiti sve dvojbe i pobjedom osigurati još jedno veliko natjecanje. Hrvatska je sasvim sigurno najuspješnija nogometna sila u srednje i jugoistočne Europe, zašto ne i šire? Uostalom Vatreni su svjetski doprvaci.

S druge strane svi naši susjedi, Slovenci, Mađari, Srbi, Crnogorci…, osim Talijana, teško će kroz kvalifikacije doći do Eura, a to se odnosi i na Bosnu i Hercegovinu koja je od posljednje četiri utakmice izgubila tri.

U subotu je BiH, u Zenici, na stadionu Bilino Polje, ipak stigla do tri boda. Naime, svladali su naši susjedi Finsku 4:1 u kvalifikacijama za Euro 2020. (skupina J)., jedan od pogodaka dao je igrač Dinama Izet Hajrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BiH: Šehić – Kvržić, Kovačević, Bičakčić, Kolašinac – Cimirot, Sarić, Pjanić – Višća, Gojak, Hodžić.

Finska: Hradecky, Arajuuri, Toivio, Kamara, Tuominen, Lod, Pukki, Soiri, Sparv, Uronen, Raitala.

Nakon utakmice i uvjerljive pobjede protiv Finske izbornik BiH, Robert Prosinečki, napokon je bio zadovoljan:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Mislim da smo odigrali jako dobro, da smo bili bolji od Finske u svemu. Trkački izvanredni. Kad radiš tako, onda te pomazi i sreća. Lijep je rezultat. Mogu samo čestitati momcima. Već se moramo pripremati za dalje, sutra putujemo u Grčku. Moramo pobjeđivati kako bismo zadržali šanse za plasman na EP.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.