Kvalifikacije za SP: Turska šokirala Nizozemsku

Foto: fah

Reprezentacija Turske sjajno je startala u kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo, koje će igrati sljedeće godine u Kataru. Naime, Nizozemci su na terenu imali prividnu, jalovu terensku inicijativu i nešto više od igre, ali su zato turski reprezentativci neumoljivi bili u realizaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: fah
Foto: fah

Poslije prvog poluvremena bilo je 2:0, a dvostruki strijelac je bio sjajni Yilmaz. U 15. minuti je pogodio pomalo sretno za vodstvo svoje momčadi, da bi u 34. minuti zabio je iz kaznenog udarca. U završnici prvog poluvremena Nizozemci su bili uvjereni da su postigli pogodak poslije udarca De Ligta, no sudac Oliver i njegovi pomoćnici su smatrali kako lopta nije prešla gol-crtu. Nakon trideset sekundi drugog poluvremena domaća je reprezentacija stigla do trećeg gola, zabio je Calhanoglu sa oko 20 metara udaljenosti.

Preko Klaasena i De Jonga Nizozemska je zabila dva gola za dvije minute, u 75. i 76. te se tako vratili u utamkicu. Pet minuta prije kraja susreta spektakularnim golom iz slobodnjaka točku na ”I” stavio je Yilmaz za 4:2. Yilmaz je tako zabio tri pogotka i s pravom je proglašen junakom utakmice.

Da sve završi u dramatičnom tonu pobrinuo se turski golman Cakir, koji je Depayu u sudačkoj nadoknadi obranio jedanaesterac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.