Legenda Hajduka: ‘Bitan je kontinuitet rezultata, a ne pobjeda protiv Dinama’

Foto: fah

Nitko od trenera nema ni približno utakmica u hrvatskim nogometnim derbijima kao Zoran Vulić, a za Sportske novosti govorio je o Hajduku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisjetio se Vulić sezone kada je Hajduk poražen u derbiju, ali je na kraju osvojio prvenstvo.

– Pouka je uvijek ista, ne treba živjeti samo za jednu utakmicu. Bitan je kontinuitet rezultata, a ne pobjeda protiv Dinama. Često se zadnjih godina momčad pokušava motivirati specijalno za utakmicu s Modrima, ali treba misliti na prvenstvo. Na seriju utakmica. Što znači pobjeda protiv Dinama, a na kraju sezone uzmeš peto mjesto. Koga to zanima? – upitao se Vulić.

Očekivanja su i ove subote velika, baš kao i uvijek kada je derbi u pitanju. Hajduk je krenuo sa sedam bodova iz tri utakmice, prosuli su Bijeli dva boda protiv Belupa, ali još uvijek mogu nedjelju dočekati na prvome mjestu. Dinamo bježi dva boda, a također maksimalna Gorica igra u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Pitaju me ljudi što će biti u derbiju. Ja im odgovaram: “Krećemo s 0:0, to je jedino sigurno”. Hajduk ima šanse i ja bih kao navijač volio da uzmu pobjedu. Što ću drugo kazati? Uostalom, nije Dinamo u nekom bajnom trenutku.

Gdje su šanse Hajduka na terenu i zašto Dinamo nije u nekom velikom trenutku?

– Prvo, igra se ravnopravno, nema navijača i presudna je klasa na terenu. Dinamo na papiru ima kvalitetniju momčad, ali čim ne igra Petković, a po svemu sudeći je ozlijeđen, onda Dinamo nije isti. U odnosu na prošlu sezonu bitno su promijenili i srce momčadi. Olmo i Moro su bili to srce i premda Dinamo ima Ademija i Gojaka, dva kvalitetna veznjaka, nisu Zagrepčani uigrani na onoj razini koja se od njih očekuje. Drugo, ima Dinamo i važnu utakmicu s Ferencvarosem gdje nema mogućnosti za iskupljenje pogreške. Jedna utakmica, puno bitnija od prvenstvenih. Moguće je da će shodno tome i trener Zagrepčana kalkulirati sa sastavom. Puno je faktora gdje Hajduk može pronaći svoje temelje za pozitivno razmišljanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.