Legenda koja dobro poznaje grčki nogomet: ‘Teško im je pao poraz na Maksimiru, osjeća se da protiv Hrvatske nemaju šanse’

velimir zajec
Foto: snimka zaslona

Hrvatska nogometna reprezentacija za manje od 20 sati igra uzvratnu utakmicu protiv Grčke u sklopu dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Prvi susret u Zagrebu. na prepunom Maksimiru, završio je 4:1 za Vatrene, koji su napokon odigrali jednu utakmicu bez pogreške. Briljantno, ukratko rečeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratnu utakmicu je u Večernjem listu najavila bivša legenda Dinama, vođa legendarne Dinamove generacije iz 1982., Velimir Zajec, koji itekako dobro poznaje stanje u grčkom nogometu.

”Uh, teško im je palo to što se dogodilo u Zagrebu. Iz Grčke su ispraćeni s uvjerenjem da mogu u Maksimiru doći do dobrog rezultata, povoljnog za uzvrat, pa da na svom “Karaiskakisu” nešto naprave na ho-ruk”, rekao je popularni Zeko, koji je prvu utakmicu iz Zagreba gledao na miru, u svojoj kući, no, uzvrat će ipak pogledati uživo. Naime, Zajec ide u Pirej na uzvrat, komentirat će nešto za televiziju.  Inače, Zajeca vole u Grčkoj, ali ne i u Pireju s obzirom kako je Zeko legenda Panathinaikosa dok je ”Karaiskakis” stadion Olympiakosa.

“Da, možete misliti koliko me “vole” u Pireju, ha-ha. Sad Grci ne vole ni Hrvate, nakon ovih 4:1, ali tko im je kriv. Ne vole sad ni svoje igrače, izbornika… Držim da je njihov izbornik pogriješio. U redu, imao je razloga za eksperimente zbog izostanaka igrača, ali Grci su dosad samo u jednoj ili dvije utakmice igrali s tri stopera. Ostavio je prazne bokove, a mi smo to vrhunski koristili, Vrsaljko i Strinić su se s lakoćom probijali, Perišić i Kramarić su sjajno odvlačili suparnike’‘, tvrdi Velimir Zajec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zeko zna razlog zašto je Grčka bila toliko nemoćna protiv Hrvatske na Maksimiru prije dva dana.

”Oko 70 posto njihovih igrača ne igra, jesu oni u europskim klubovima, ali uglavnom ne igraju, a bez utakmica u nogama ne možeš puno. Naši su pak igrači standardni, svi u svojim klubovima igraju. I kad se tome doda činjenica da smo puno kvalitetniji od njih, onda je jasno zašto su doživjeli tako težak poraz u Zagrebu. Imali smo puno jako dobrih igrača u toj utakmici, a izdvojio bih Rakitića koji se našao u svojoj pravoj ulozi, poziciji, a i odličan je u dugim loptama, ali i u brzom kratkom odigravanju”, kazao je Zajec te je poručio kako ipak neće biti ”paklene” atmosfere, koja se najavljuje u Grčkoj i koje se mnogi pribojavaju.

 “Vidim ovdje da se i Grci hrabre, govore da nije sve gotovo, pokušavaju naći nekakvu nadu, ali osjeća se da i sami u sebi znaju da zapravo nemaju šanse za odlazak na Svjetsko prvenstvo…”, rekao je Zajec uz dodatak kako će teško netko od Grka sad kupiti ulaznicu, pod uvjetom da ih još ima, ipak vlada veliko nezadovoljstvo debaklom na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.