Legendarni Brazilac Zizinho i Argentinac Norberto Mendez najbolji strijelci u povijesti Copa Americe, Messi kralj asistencija…

Foto: Twitter

Brazilac Zizinho i Argentinac Norberto Mendez rekorderi su dosadašnjih nogometnih prvenstava Južne Amerike sa po 17 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zizinho je u dresu brazilske vrste osvojio jedan naslov prvaka Južne Amerike (1949) i još četiri druga mjesta. Ima i svjetsko srebro iz 1950.

“Zizinho je bio najbolji igrač kojeg sam vidio. Bio je kompletni igrač. Mogao je igrati na više pozicija u veznoj liniji, a jednako kvalitetan je bio u napadu,” kazao je legendarni Pele.

Identičan broj golova zabio je i sjajni Argentinac Norberto Doroteo Mendez koji je u dresu ‘Gauča’ osvojio tri Cope.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na trećem mjestu ukupne ljestvice strijelaca su Urugvajac Severino Varela i Peruanac Lolo Fernandez sa po 15 golova, a zatim slijede dva Urugvajca Roberto Porta i Angel Romano sa po 12 golova.

Od aktivnih igrača najviše golova su zabili Peruanac Paolo Guerrero i Čileanac Eduardo Vargas, po 11 pogodaka.

Najviše golova na jednom prvenstvu zabili su Brazilac Jair (1949), te Argentinac Humberto Maschio i Urugvajac Javier Ambrois (1957), koji su zabili po devet golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentinac Lionel Messi rekorder je sa 11 asistencija na četiri Cope.

LJESTVICA STRIJELACA

17 – Zizinho (Bra), Norberto Doroteo Mendez (Arg)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15 – Severino Varela (Uru), Lolo Fernandez (Peru)

13 – Ademir (Bra), Gabriel Batistuta (Arg), Jair (Bra), Jose Manuel Moreno (Arg), Hector Scarone (Uru)

12 – Roberto Porta (Uru), Angel Romano (Uru)…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.