Legendarni engleski nogometaš Alan Shearer pronašao razlog poraza: ‘Luka Modrić je zagospodario sredinom terena i nitko mu nije mogao prići’

Foto: fah

Velika hrvatska noć u Moskvi. Naime, hrvatsku nogometnu reprezentaciju još samo jedan korak dijeli od naslova svjetskog prvaka. Tko je o takvom podvigu mogao i sanjati prije dva – tri tjedna? Vatreni su ove srpanjske noći još jednom ispisali hrvatsku sportsku povijest.

Još jednim preokretom naši su nogometaši u produžetku pobijedili Englesku sa 2-1 (0-1, 1-1), a strijelac pobjedničkog pogotka bio je Mario Mandžukić u 109. minuti.

Engleski mediji uglavnom hvale igru svoje reprezentacije, posebno u prvom dijelu, malo su nezadovoljni suđenjem, no, priznaju kako su izgubili od u ovom trenutku bolje momčadi.

Što kaže Alan Shearer, koji je svojedobno s Newcastleom gostovao na Maksimiriu? Kako vidi engleski slom u srazu s Vatrenima?

Bivši engleski napadač, Alan Shearer, sada je komentator BBC-a te je u svom osvrtu naglasio da je “razočaran, ali i oduševljen izvedbom Engleske, jer je nadišla sva očekivanja te zaslužila čestitke.” No, uz pohvale svojoj reprezentaciji,

Shearer je našao riječi hvale i za hrvatske nogometaše, nakon što su u drugom poluvremenu zakoračili deset metara prema naprijed: “Luka Modrić je zagospodario sredinom terena i nitko mu nije mogao prići, bio je odličan, njihov ključan igrač i zaslužio naslov igrača utakmice. Nama je nedostajalo iskustva i netko tko bi ga mogao zaustaviti. Hrvatska nije paničarila, nakon što smo poveli”, zaključio je Shearer.

Izvor: hina/mh