Legendarni golman se vraća iz mirovine u 46. godini: Ukrajinski izbornik u problemima zbog koronavirusa

Foto: Snimka zaslona

Da je u doba korone puno toga moguće, a što bi prije pandemije izgledalo nevjerojatno, pokazuje slučaj iz Ukrajine. Naime, koronavirus i slučajevi pozitivnih nogometaša pokvarili su planove mnogim klupskim trenerima, kao i izbornicima reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni ukrajinski nogometaš Oleksandr Shovkovskiy, vraća se iz nogometne mirovine te će protiv Francuske nastupiti (zapravo vjerojatno će biti na klupi) jer ga je pozvao izbornik Ukrajine Andriy Shevchenko. Shovkovskiy ima 45 godina, a radi se o golmanu koji je u kijevskom Dynamu branio duže od 20 godina, a koji je poziv dobio nakon što su Pyatov, Lunin i Pankiv pozitivni na koronvirus.

Podsjetimo, od nogometa se Shovkovskiy oprostio 2016. godine, a 45-godišnjak je tijekom karijere gol Ukrajine branio na 92 utakmice.

Podsjetimo, UEFA dozvoljava registriranje bilo koje osobe s državljanstvom zemlje koju predstavlja i čak ako i nije član nekog kluba te je stručni stožer za utakmicu protiv Francuske odlučio prijaviti Shovkovskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U reprezentaciji Ukrajine je zabilježeno šest pozitivnih slučajeva na koronavirus, igrači se nalaze u izolaciji u jednom od pariških hotela gdje je reprezentacija odsjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.