Legendarni Ukrajinac ne vidi urotu, koju vidi dio medija, te priznaje: ‘Glavni razlog našeg poraza je visoka kvaliteta Hrvata’

Foto: Fah

Prije samo četiri mjeseca, dakle, uoči utakmice na Islandu u šestom mjesecu, hrvatska nogometna reprezentacija bila je u idiličnoj situaciji glede plasmana na Svjetsko prvenstvo. Vatreni su bili uvjerljivo vodeći u skupini, tako su i igrali, a onda se dogodio poraz na Islandu u posljednjim sekundama utakmice i kola su krenula nizbrdo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek se sada, nakon uvjerljive pobjede u Kijevu, može vidjeti koliko bi Vatrenima značio taj bod iz Islanda, ili dva boda protiv Finske na Rujevici, a oni su bili u džepu. Trebalo je izdržati nekoliko sekundi.  No, za prosutim mlijekom ne vrijedi liti suze nego se uvijek i ponovno, iz utakmice u utakmicu, boriti i pokušati ispraviti propušteno.

Pobjeda u Kijevu, nadajmo se, tek je početak. Pred vratima su dvije odlučujuće utakmice doigravanja, a Hrvatska će dobiti jednu od od četiri reprezentacije koje neće biti nositelji, dakle, na Hrvatsku će Sjeverna Irska, Republika Irska, Grčka ili Švedska, koja bi po mnogima bila i najteži protivnik, ali, naravno, ne i nepobjediv.

Loša igra hrvatske nogometne reprezentacije iznenadila je i ukrajinskog izbornika Andrija Ševčenka. Zbog loše igre i prije svega loših rezultata morao je otići Ante Čačić, došao je novi izbornik Zlatko Dalić te u prvoj utakmici uspio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Iznenađena ukrajinska legenda nakon poraza svoje reprezentacije od Hrvatske u Kijevu je rekla:

“Po mojemu mišljenju, po igri, kvaliteti igrača… Hrvatska je morala završiti prva u našoj skupini…” Očito kako Ševčenko nije pristalica urota, kojim se bave neki u Ukrajini. Naime, ukrajinski mediji tvrde da je njihova reprezentacija izgubila zbog urote u koju je bila upetljana i Rusija.

Švečenko se osvrnuo i na poraz svoje reprezentacije u Kijevu te na sjajno prvo poluvrijeme i pad u nastavku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Glavni razlog poraza je visoka kvaliteta hrvatskih nogometaša. U ovoj utakmici izdržali su prvo poluvrijeme kada smo ih pritisnuli. Nakon poluvremena su podigli ritam i počeli pritiskati. Puno smo griješili te smo nakon jedne pogreške primili prvi gol, a onda smo pali.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.