Je li Čačić trebao sačuvati Marka Roga kako bi mogao igrati za mlade Vatrene protiv Švedske?

Foto: fah

Hrvatska seniorska reprezentacija pobijedila je Finsku 1:0, s osvojena tri boda Vatreni su na dobrom putu koji vodi prema Rusiji i Svjetskom prvenstvu, međutim, uspjeh ipak ima i jednu  pomalo tužnu stranu. Naime, mlada reprezentacija Hrvatske sprema se za veliku utakmicu, vjerojatno odlučujuću, protiv Švedske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, utakmica je na rasporedu sutra u 18:45 sati, mladim Vatrenima treba pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švedska ima bod više od Hrvatske koja je na drugom je mjestu u 6. skupini. Momčad Nenada Gračana imat će zaista težak posao u Švedskoj, dodatno otežan činjenicom da izbornik mladih Vatrenih neće moći računati na Marka Roga zbog činjenice da je mladi nogometaš igrao zadnjih nekoliko minuta protiv Finske. Mnogi smatraju da je Čačić umjesto Roga trebao ubaciti nekoga drugoga kako bi ga sačuvao za Švedsku.

Prema Uefinim pravilima jedan igrač ne smije odigrati više od dvije utakmice tijekom jednog reprezentativnog okupljanja. Protiv Švedske će vjerojatno igrati Tin Jedvaj, koji nije odigrao niti jednu minutu za A reprezentaciju. Uz Roga ni Mateo Kovačić ne može igrati iz istih razloga kao Rog. Naime, Mateo je igrao protiv Kosova, kao i protiv Finske.

Naravno, nakon toliko izostanaka Čačić nije mogao čuvati i Kovačića, ali Roga je možda mogao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.