Liga prvaka: Vaterpolisti Juga bolji od Olympiacosa i tako ostali u igri za plasman na ‘Final Eight’

Foto: fah

U derbiju osmog kola skupine A Lige prvaka vaterpolisti Jug Croatia osiguranja su u Dubrovniku pobijedili Olympiacos 10-8 (4-2, 2-1, 2-3, 2-2) i tako ostali u igri za plasman na “Final Eight” koji će se održati u Genoi od 6. do 9. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovčani su uoči ove utakmice držali peto mjesto u skupini koje ne osigurava plasman na završni turnir i novi kiks ozbiljno bi uzdrmao ambicije aktualnog europskog doprvaka. Pobjeda je bila imperativ i odabranici Vjekoslava Kobeščaka su uspjeli osvojiti važne bodove protiv grčkog sastava kojem je ovo bio prvi poraz u skupini. U prošlom kolu Grci su u Pireju pobijedili Jug CO 8-6, no sada su im Jugaši uzvratili.

Nakon izjednačenog otvaranja utakmice, Jug je koncem prve četvrtine stigao do dva gola prednosti (4-2), a sredinom druge dionice i do +3 (6-3). U trećoj dionici Jug je imao i najvećih 8-4, no uslijedio je pad i Olympiacos se pet minuta prije kraja utakmice vratio na samo gol zaostatka (7-8). Gol minusa i napad za izjednačenje Grci su imali dvije i pol minute prije kraja, ali nisu uspjeli. Kada je Luka Lozina 50 sekundi prije kraja zabio uza 10-8 priči je bio kraj.

Jug CO su do pobjede predvodili Maro Joković s tri gola, dok su Loren Fatović i Javier Garcia Gadea zabili po dva pogotka. Među strijelce su se upisali i Viktor Rašović, Nikola Pavličević i Luka Lozina. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Ioannis Fountoulis i naš Andro Bušlje sa po dva gola. Za Grke je igrao i Paulo Obradović koji je zabio jedan pogodak, dok je na vratima bio Josip Pavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ostalim susretima iz ove skupine Dynamo i OSC su odigrali 7-7, dok je Brescija slavila u Beogradu protiv Partizana 8-3. U posljednjem susretu sastaju se Hannover i Barceloneta.

Olympiacos vodi na ljestvici sa 19 bodova, na drugom mjestu je Brescia sa 16 bodova, Dynamo na trećem mjestu ima 15 bodova, dok je Jug CO četvrti sa 13 bodova. Slijede Barceloneta (12), OSC (7), Hannover (6) i Partizan (0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.