Liverpool slavio protiv Tottenhama, Klopp nadmudrio Mourinha

Foto: fah

Nogometaši Liverpoola svladali su u Londonu Tottenham Jose Mourinha. Inače, domaćin je daleko bolje otvorio derbi te je poveo već u trećoj minuti nakon što je Son pogodio za 1:0. Međutim, pogodak je poništen nakon intervencije koja je stigla iz VAR sobe s obzirom kako je londonski klub zabio iz zaleđa. Domaćin je zaprijetio i u 22. minuti, Son je ponovno bio u glavnoj ulozi, sjajno je pucao, ali je Alisson to uspio obraniti. Dvije minute nakon toga zaprijetio je Liverpool preko Manea, srećom po Tottenham dobro je reagirao Lloris.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjim sekundama prvog poluvremena Liverpool je stigao do vodstva. Mane je preko lijeve strane lijepo prošao, ubacio je loptu u pet metara domaćina, loše je reagirala domaća obrana i golman Lloris te je sve iskoristio Firmino koji pogodio za 1:0.

Dvije minute u drugom poluvremenu Liverpoolu su bile dovoljne da svoju prednost udvostruči. Lloris, koji večeras nije imao svoj dan, loše je odbio loptu nakon udarca Manea, a na odbijenu je loptu naletio Alexandar-Arnold te je pogodio na 2:0. Tottenham se vrača u život u 49. minuti, kada su smanjili na 2:1. Sjajan je pogodak zabio Hojbejjrg koji je vratio nadu domaćoj momčadi, no nada je kratko trajala.

U 57. minuti Liverpool je poveo na 3:1, pogodio je egipatski nogometaš Salah, međutim, VAR je poništio gostujući pogodak jer je Firmino igrao rukom. No, samo desetak minuta kasnije Liverpool je stigao do trećeg gola i priča je bila gotova. Obrana Tottenhama ponovno je loše reagirala, ovog puta je pogrešku iskoristio Mane, koji je zabio pogodak za konačnih 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Ovom pobjedom Liverpool je na četvrtom mjestu sa 37 bodova, dok je Tottenham šesti i ima četiri boda manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.