Slaven Bilić: ‘Hrvatska od samog početka ima postavljene stvari jasno za razliku od Srbije’

Foto: fah

Slaven Bilić upustio se u novu trenersku avanturu u svojoj uspješnoj karijeri, a nakon što je preuzeo Beijing Guoana podijelio je nekoliko intervjua.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U mojoj je kući mržnja bila nepoznat pojam i zabranjena rič, ali se znalo kako se identificiraš. Sjećam se kad nam je Špaco Poklepović pred utakmicu citirao onaj dio iz biblije – ako vas udare jednom, vi im okrenite drugi obraz. Počinje utakmica, sijeva na sve strane, vidim ja, dobri moj Špaco, ništa od tvoje biblije”, kaže Bilić.

Govorio je o utakmici Hajduka i Crvene Zvezde. Na proljeće 1991. igrano je finale Kupa, a onda je, mjesec dana kasnije, nedugo nakon Borova Sela i masakra nad 12 hrvatskih policajaca, Hajduk otputovao u Beograd na prvenstveni susret.

“Nismo tada u Beograd došli s cvijećem, ali jesmo s nelagodom ili makar nekim osjećajem neugode. Za tih se mjesec dana dogodilo puno više stvari nego za prethodnih deset godina, takvo je vrijeme bilo”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usporedio je hrvatsku i srpsku nogometnu reprezentaciju.

“To što se vama događa s reprezentacijom i Savezom, to u Hrvatskoj nema teorije da se dogodi. Zato što je od samog početka stvar postavljena vrlo jasno. Mi smo imali ogromnu odgovornost, veću od nas samih. Od okupljanja 1994. godine, kada smo razgovarali s nekim ljudima iz vojske, koji su nam rekli da se i mi borimo za Hrvatsku, ali na drugačiji način, pristup je uvijek bio isti. Danas neki hrvatski košarkaš s 21 godinom kaže da neće igrati za reprezentaciju jer se želi posvetiti klubu. Neki igrači iz naše momčadi se nisu smjeli oprostiti od reprezentacije poslije SP-a ’98. Ne može, majstore, ako možeš igrati nogomet, igrat ćeš za reprezentaciju, a ne da ti otkazuješ kad želiš”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.