Što će na Australian Openu zapravo smjeti raditi skupljači lopti?

Foto: fah

Pred vratima je prvi Grand Slam turnir sezone. Naime, 8. veljače u Australiji počinje Australian Open, na kojem će se, po mnogima, voditi zanimljiva bitka između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, a tu je i Dominic Thiem. Nažalost, barem prema medijskim ”predviđanjima”, hrvatski tenisači nisu ni blizu toga da budu u ulozi favorita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči turnira u Melbourneu imamo i jednu zanimljivost. Naime, Australian Open će imati najveći broj skupljača lopti do sada s nešto drugačijim zaduženjima u odnosu na ranije. Na turniru će biti angažirano 380 dječaka između 12 i 17 godina, otkrio je to poznati novinar Michal Samulski. Skupljači lopti morat će se prilagoditi trenutnoj situaciji kako bi se izbjegla mogućnost infekcije koronavirusom te će tako morati koristiti sredstva za dezinfekciju ruku kad god je to moguće jer će dijeliti loptice igračima. No neće biti obvezni nositi maske te im zato neće biti dozvoljeno da uzimaju ručnik i bočice igrača kao što je to bilo prošle godine na US Openu.

Kako smo već spomenuli prvi Grand Slam turnir sezone počinje 8. veljače, a tenisači se već nalaze u Australiji te su u karanteni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.