Ljubo Pavasović Visković – ‘barjak hajdukologije u metropoli’

Foto: snimka zaslona

Hajduk na najgori mogući način završava sezonu koja je jako puno obećavala. Nažalost, po navijački puk Hajduka, završila je kao i mnoge unazad skoro dva desetljeća, pa čak i gore od toga. ”Bili” su prije dva dana poraženi od Varaždina na svom terenu. Za razliku od protekle dvije godine na Poljud neće doći ni utješna nagrada, dakle, Kup Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Barjak hajdukologije”

Naravno, takvim raspletom jedne neočekivano turbulentne sezone navijači ”Bilih” nisu najsretniji te su stoga nagomilane frustracije izbile na površinu, i to ne tek sada, poslije sedmog poraza Hajduka na Poljudu, već spomenutog poraza od Varaždina. Niti su počele pucati nakon dva uzastopna poraza od Dinama, također na Poljudu. Najprije u prvenstvu, a onda i u Kupu.

Jedan od simbola ovakvog, po nekim ne baš najboljeg, svakako ne i rezultatski najuspješnijeg, upravljačkog modela Hajduka svakako je odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, koga Slobodna Dalmacija naziva ”barjakom hajdukologije u metropoli”. Što god to značilo.

Treba li reći kako je i dio splitskih novinara kumovao ovakvoj tragikomičnoj situaciji u Hajduku? Klub je posljednji puta naslov osvojio prije gotovo dva desetljeća, u eri Igora Štimca, koji je danas omražen u Hajdukovim upravljačkim strukturama. Možda najbolje ilustrira situaciju u Hajduku činjenica da je Pavasović Visković  za dio splitskih medija ”barjak hajdukologije”, dok je legenda kluba Igor Štimac persona non grata. Tko je za Hajduk više kroz bogatu povijest učinio izlišno je i govoriti, s vremenom će navijači sami shvatiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Propala familija”

Kako medijski pokrovitelj ovakvog Hajduka, Slobodna Dalmacija, piše pojavio se transparent preko puta ureda odvjetnika Ljube Pavasovića Viskovića u Zagrebu. ”Propala familija”, pisalo je na transparentu, što je jasna aluzija na Hajdukov slogan Prgava familija.

Dakako, Slobodnoj se javio bivši šef Nadzornog odbora Hajduka, Ljubo Pavasović Visković, te je komentirao transparent: ‘‘Benigna je to zezancija, ne smeta me. Drago mi je da i u svom slavlju naši suparnici misle na nas!’‘ Jasno je također, a s obzirom na činjenicu da je Dinamo pobjedom u derbiju na Rujevici slavio protiv Rijeke u direktnom srazu u borbi za naslov, na koga je ”hajdukov barjak” mislio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.