Ljudska strana priče: Jedan od najljepših pogodaka u povijesti HNL-a nogometaš Dinama posvetio djevojčici koja se hrabro bori s teškom bolešću

Foto: fah

Najbolji nogometaš Dinama Alžirac El Arabi Hillel Soudani postigao je fenomenalan pogodak u derbiju na Rujevici protiv Rijeke, rezultat 1:1 ne odgovara nikome, no, manje šteti Rijeci nego Dinamu. ”Europogotkom” reprezentativac Alžira spasio je prvenstvo te produžio nadu Dinama da ipak na kraju može obraniti naslov prvaka. Međutim, uz sportsku derbi ima i onu ljepšu, ljudsku stranu priče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak škaricama u 86. minuti Soudani je posvetio 12-godišnjoj djevojčici Petri Kračun, inače učenici petog razreda osnovne škole u Zagrebu. Petra se, nažalost, bori s teškom bolešću. Načinom na koji je Soudani proslavio pogodak oduševio sve one koji su znali o čemu se radi. Uoči derbija u Rijeci nogometaši Dinama Soudani, Gojak i Moro posjetili su Petru u njenom domu na zagrebačkim Ravnicama. Radi se o četvrti koja se nalazi pored stadiona Maksimir. Tom je prilikom Alžirac obećao Petri da će ako zabije pogodak isti posebno obilježiti, obećanje je ispunio.

Soudani je nakon fenomenalnog pogotka, o kojem će se dugo pričati, proslavio sa suigračima, no, isto je tako, kako smo već spomenuli, održao obećanje dano bolesnoj djevojčici. Dinamov nogometaš je u pravcu kamera rukom pokazao slovo ”P”, što je bio znak da prekrasan pogodak posvećuje djevojčici Petri koja je hrabro bori s teškom bolešću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pogodal poklanjam jednoj djevojčici, Petri. Ona se bori s teškom bolešću, posjetili smo je dan prije utakmice, poželjela je da zabijem Rijeci. Ja sam rekao da hoću i da ću onda napraviti rukom slovom P da zna da je to za nju. To sam i učinio…”, rekao je nakon utakmice Soudani. Derbi hrvatskog nogometnog prvenstva 12-godišnja Petra je gledala na zagrebačkim Ravnicama te se, naravno, radovala pogotku i ispunjenom obećanju od strane 29-godišnjeg nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.