Ljutiti Pavlek: Ljudi iz FIS-a nisu imali strpljenja, vidimo se sutra

Foto: snimka zaslona HRT

Posljednje informacije o sljemenskoj utrci koja je danas otkazana zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, otkrio je za HTV ljutiti direktor Organizacijskog odbora Snježne kraljice Vedran Pavlek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Predstavnici FIS-a nisu od ranog jutra podržavali napore organizatora, došli su vrlo negativni već ujutro. Mi smo napravili sve moguće, staza je bila u odličnom stanju. Točno oko 12, 13 sati je stao vjetar, oko 14.15 je krenuo sjeveroistočni vjetar. Počelo je stiskati, mi smo tražili strpljenja. Kad je trebao startati broj jedan staza je bila već 10 centimetara tvrđa. Sad staza sve više stišće, no što je tu je, oni to nisu htjeli prihvatiti. U planu je utrka sutra, prva vožnja u 13, druga u 16.10 sati, noćas dolazi snijeg i minus dva, trebalo bi zalediti. Treba pronaći vremena, no na dobrom smo putu, smatra Pavlek.

Istaknuo je da predstavnici FIS-a jednostavno nisu imali strpljenja:

– Nije bilo dovoljno strpljenja da počne stiskati, no s našim iskustvom, mi smo odrasli na ovoj planini, mi točno znamo, prognoza je pet dana pokazivala rapidni pad temperature i pogođena je u minutu, trebalo je samo imati strpljenja i povjerenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko su izgledi za utrku sutra?

– Plan B je prilično siguran, imamo podršku FIS-a, dalo su nam zeleno svijetlo, sad je samo pitanje televizijskih kuća. Predstavnici reprezentacija dali su jako dobru podršku, neki su pak bili negativni. No to nije tema, ne treba ispitivati trenere o tome, slalom nije opasan, to nije spust, nisu životi u opasnosti i treba probati. Po svim prognozama, vidite sada iza mene, čujete zvuk kako škripi. Što je tu, radimo na planu B i vjerujem da ćemo uspjeti.Vidjet ćemo se sutra!, zaključio je Pavlek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.