Lovren: Još uvijek mogu igrati na razini na kakvoj sam igrao 2018. godine

Foto: fah

Šutnju u javnosti je prekinuo poznati hrvatski nogometaš Dejan Lovren koji trenutno igra za ruski Zenit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne, nisam se povukao iz javnosti, nego jednostavno, kako ulazim u neke godine, sve mi je draže biti izvan pozornosti. Tako se osjećam mirnije. U zadnjih par godina stalno su se događali neki stresovi, puno se toga događalo. Od potresa, korone, rata u Ukrajini. Teško je sve to procesuirati, a uz sve to moraš uvijek biti koncentrirani profesionalni nogometaš. Svi uvijek očekuju da konstantno budeš na najvišoj razini”, rekao je Lovren za Sportske novosti.

Rekao je kako mu je u Sankt Peterburgu dobro te da je sretan, ratna priča koji je Rusija započela u Ukrajini Lovrena je uhvatila dok je bio u Hrvatskoj.

“Tko zna kako bih reagirao da sam bio u Rusiji. Pričao sam s tamošnjim ljudima, nije bilo bajno prvih deset-petnaest dana. Nije se znalo što će se dogoditi. Sad je drukčije, naravno. Živim u Rusiji normalan život, sve je u redu, sretan sam. Naravno, žao mi je što sa Zenitom ne igram Ligu prvaka, ali tu ništa ne mogu”, dodao je Dejan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je kako su ga domaći mediji pritiskali da se ne vrati u Rusiju.

“Mene su svi u Zenitu podržali, kazali mi: ‘Što god treba, mi smo tu’. To iznimno cijenim. Klub je maksimalno stao iza mene. Ali, i hrvatska reprezentacija je maksimalno stala iz mene. No da, nije mi bilo lako. Ja sam profesionalac, nije lako kazati samo: ‘Doviđenja’. Ljudi ne mogu shvatiti da za mene to nije bila laka situacija. Što sam trebao napraviti? Gdje sam trebao otići? Baciti ugovor? Što bih onda? Nisam imao nikakav klub. Nitko nije došao i pokucao na moja vrata. Nitko! Hajde, recite, tko bi svom poslu kazao zbogom i ostao na ničemu? Nema drugog posla, što raditi?”, zapitao se Lovren.

‘Starim, priroda nije na mojoj strani, ali ne volim kad se tako brzo otpisuju igrači’

A na opće oduševljenje svih koji vole Lovrena, igrač je otkrio kako može još sigurno tri do četiri godine igrati na vrhunskoj razini jer pazi na svoje tijelo i rekuperaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uvijek sam bio profesionalac u tom smislu, ali pogotovo u zadnje tri-četiri godine. Vidim točno što mi treba, što mi fali, što ne. Ugovor sa Zenitom imam do sljedećeg ljeta, što će biti dalje, iskreno ne znam”, dodao je.

“Još uvijek mogu igrati na razini na kakvoj sam igrao 2018. godine. I nakon tog Svjetskog prvenstva u Rusiji sam pokazao da mogu igrati na najvišoj razini”, priča Lovren.

Postavljeno mu je i pitanje hoće li u udarnom sastavu biti dva “stara” kompanjona Lovren i Domagoj Vida ili će im mjesto preuzeti mlada garda, Josip ŠutaloJoško Gvardiol ili Martin Erlić?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Razumijem da dolazi do prirodnog procesa. Starim, priroda nije na mojoj strani, ali ne volim kad se tako brzo otpisuju igrači. Da ja odlučujem nikad ne bih samo tako otpisivao starije igrače. Ne volim kad se netko kladi protiv mene! No, da, meni je jako drago što imamo takve talente u reprezentaciji. Mi smo pokriveni sljedećih desetak godina kad se radi o stoperskim pozicijama” odgovorio je Lovren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.