Lucija Zaninović bez polufinala, iako je cijelo vrijeme vodila: Do bronce kroz repesaž?

Foto: fah

Hrvatska reprezentativka u taekwondou u kategoriji do 49 kilograma Lucija Zaninović nije se uspjela plasirati u polufinale Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, bolja od nje je u četvrtfinalu bila Francuskinja Yasmine Aziez sa 4-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brončana s Igara prije četiri godine u Londonu Lucija Zaninović odlučujući je udarac primila pet sekundi prije kraja kada ju je Francuskinja uspjela dohvatiti nogom u oklop.

Do tog trenutka Zaninović niti jednom nije zaostajala, vodila je sa 1-0, 2-1 i 3-2 udarcima šakom u tijelo suparnice, ali Francuskinja je uspjela izjednačiti prvo zbog dvije opomene našoj reprezentativki, da bi potom svaki put kada bi zadala udarac niti 15 sekundi potom i primila udarac vrijedan jedan bod.

Aziez će se u polufinalu boriti s Kim Sohui iz Južne Koreje, a ukoliko se plasira u finale Zaninović će dobiti priliku boriti se za brončano odličje u repesažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaninović je u 1. kolu svladala Kazahstanku Ainur Jesbergenovu sa 18-7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.