Luka Cindrić: ‘Gledam samo pozitivno, a vidim puno toga dobrog što smo napravili, makar rezultat to demantira’

Foto: fah

Luka Cindrić, najbolji hrvatski rukometaš, prvi put nakon Eura govorio je otvoreno o svemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da se taktički nismo dobro pripremili za neke stvari. Izgubili smo od Švedske, koja nas je taktički nadigrala. Ispadanje Duvnjaka na startu sigurno je bilo velik problem jer bez njega ova momčad nikada nije igrala. To je sigurno bio šok, no, treba znati da smo mi i nakon toga odlično odgovorili kao momčad protiv Islanda, odigravši odličnu utakmicu, što znači da to nije isključivi razlog kasnijeg pada. A onda se dogodila Švedska, koja se na neke stvari pripremila, zatvorila nam dosta toga i razbila nam obranu, samopouzdanje. Kada tako izgubiš, onda počnu sumnje, a kada to krene, uvijek se naglašavaju one loše strane, dobre svi zaboravljaju, a dobre su u stvari te koje nose. Zato smo imali problem i protiv Bjelorusije. To je inače naš problem u startu kada kreneš kao klinac. Kada si mlad igrač i napraviš dvije dobre stvari i jednu lošu, trener će rijetko reći “ove dvije su dobre”, nego “ovo moraš popraviti” i uzalud dvije dobre ako je jedna loša. Nekad je jako teško tako. Počneš sumnjati… A igrač mora imati povjerenje da bi pokazao što stvarno može. I Borazan je u Vardaru promašivao da bi danas bio to što jest. To je tako normalna stvar i mi bismo je trebali prihvatiti ponekad”, rekao je za Sportske novosti.

” Kritike su normalna stvar ako ih doživljavaš kao motiv, ako ne, onda su teret. Mamića smo otkrili u Francuskoj, pa smo ga opet otkrili ovdje, a to je ta priča o kojoj govorim. To mi najviše smeta. Isključen sam od loših stvari. Gledam samo pozitivno, a vidim puno toga dobrog što smo napravili, makar rezultat to demantira”, jasan je Cindrić.

Što će biti dalje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne znam što se događa, što će se događati. Lino je najavio odlazak, još su se neki oprostili. Možda će Lino i ostati, ali kako god da bude, ja mislim da imamo kvalitetu za više. Ne znam imamo li akciju u travnju, ali znam da nam je svaki trening dragocjen, da stvari trebamo postavljati i nadograđivati da nam se pogreške ubuduće ne bi ponavljale. Nekad je za to bolje trenirati nego igrati, makar utakmica ima svoje prednosti. U svakom slučaju, sve treba iskoristiti pozitivno”, kaže Cindrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.