Mađari do boda u završnici

AppleMark

U dvoboju 2. kola F skupine EURA u Marseilleu su nogometaši Islanda i Mađarske odigrali 1-1 (1-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Islanđani su poveli golom Gilfya Sigurdssona (40pen), a Mađari su izjednačili autogolom Birkira Saeverssona (88) . Mađarima je to četvrti bod, pa su sigurno najugodnije iznenađenje EURA, dok su Islanđani ubilježili i drugi remi.

Prvo poluvrijeme proteklo je u slabom nogometu bez pravih šansi, a Mađarima su bili bezopasni unatoč čak 70 posto posjeda lopte. Islanđani su se strpljivo branili, u 31. minuti Gudmundsson je iz blizine pucao u mađarskog vratara, ali su u 40. minuti dočekali novu šansu koju su iskoristili. Nakon velike gužve u šesnaestercu Mađara, vrataru Kiralyu je ispala lopta, a mađarski branič Kadar je srušio Gunnarsona. S “bijele točke” je vrlo precizan bio najbolji islandski igrač Gylfi Sigurdsson.

I u drugom poluvremenu ništa se bitnije nije promijenilo, Mađari su jalovo napadali, a Islanđani čekali svoju priliku iz protunapada. I dok se očekivao kraj i pobjeda islanda, dvije minute prije kraja Mađari su izjednačili autogolom Saeverssona. Po desnoj strani je prošao Nikolić, oštro ubacio u peterac, gdje je nesretni islandski branič loptu unio u vlastitu mrežu. U četvrtoj minuti sudačke nadoknade islanđani su imali ogromnu šansu, ali je udarac iz blizine veterarana Gudhjonsena blokiran u zadnji trenutak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije utakmice na tribini su se međusobno potukli mađarski navijači, potom je uslijedila i tučnjava s redarima, a nakon gola mađarski navijači su ubacili baklje u teren, pa je za očekivati novi disciplinski postupak UEFE.

Večeras u ovoj skupini igraju Portugal i Austrija.

ISLAND – MAĐARSKA 1-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1-0 Sigurdsson (40pen), 1-1 Saeversson (88ag)

Pred 50.000 gledatelja na stadionu Velodrome sudio je Rus Sergej Karašev.

ISLAND: Halldorsson – Saevarsson, R. Sigurdsson, Arnason, Skulason – J. Gudmundsson, Gunnarsson (Halfredsson, 66), Sigurdsson, Bjarnason – Sigthorsson (Gudjohnsen, 83), Bodvarsson (Finnbogasson, 69)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MAĐARSKA: Kiraly – Lang, Guzmics, Juhasz (Szalai, 84), Kadar – Kleinheisler, Gera, Nagy – Dzsudzsak, Stieber (Nikolić, 67)- Priskin (Bode, 67)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.