Mađarska ulaganja potaknula uspon Osijeka: ‘Viktor Orban bi ovo ljeto mogao doći u naš grad, na neku europsku utakmicu našeg kluba’

Foto: fah

Nogometni klub Osijek prolazi jednu turbulentnu sezonu, puno se toga događalo u najvećem slavonskom klubu, koji je nedavno na Maksimiru svladao i Dinamo te barem za trenutak zakomplicirao prvenstvo. Puno je toga uzrokovalo loše rezultate, od tragedije u obitelji Boban do ozljeda, nisu pomogle ni priče oko Zekićevog odlaska.  Međutim, bez obzira na to sezona se ipak može smatrati uspješnom, klub vidljivo raste, na zdravim temeljima, što je ipak najvažnije. Četvrto mjesto jamči ulazak u Europsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradi se i novi stadion te kamp za četrdeset milijuna eura. Napokon Osijek ponovno živi za nogomet i to sasvim sigurno, prije ili kasnije, mora dati plodove glede rezultata. Mnogi vjeruju da će se Osijek uskoro boriti za naslov.

Predsjednik Osijeka Ivan Meštrović, u velikom je intervjuu za 24 sata pokušao objasniti razlog usponu kluba. Kaže kako je sve bilo u rasulu kad je on došao u Osijek, plaće su kasnile, puno toga nije funkcioniralo…

”Uspjeli smo sve sanirati. Plaće više ne kasne, sad stižu i prije vremena. U klubu imamo 200 zaposlenih ljudi i 500 klinaca u omladinskoj školi. Ne možemo Hrvatskoj obećati novog Davora Šukera, ali možemo našim klincima obećati da će raditi u puno boljim uvjetima nego Šuker.
Gradnja je već počela, planirano je da sve bude gotovo 2020. godine, a ja se nadam i vjerujem do kraja 2019. godine. Nema nikakve šanse da se stadion ne izgradi, to mogu obećati”, kazao je Meštrović, inače veliki prijatelj mađarskog premijera Viktora Orbana.  Mnogi će reći, uspon kluba s Drave počeo je kad su krenula i mađarska ulaganja u Osijek. Orban inače uživa i veliku popularnost kod Hrvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Orban bi mogao ovo ljeto doći u Osijek na neku europsku utakmicu. Došao bi i lani, ali je bio u kampanji jer su nedavno bili izbori. Ovo je doista raritet. Zamislite samo da vlada Austrije ili Italije ulaže u Hrvatsku kao što je to napravila Mađarska. Jedna zemlja iz Europske unije ulaže u drugu zemlju iz Europske unije”, poručio je Meštrović, koji je dodao:

“Teže je napraviti stadion i kamp nego osvojiti naslov prvaka. Imamo velike planove, ali idemo korak po korak. Ja nisam tipičan predsjednik kluba u Hrvatskoj. Govorilo se o smjeni našeg trenera Zorana Zekića, ali njega neizmjerno cijenim. Želim da on bude naš Alex Ferguson, čak ne i sir Alex, već Guy Roux! Da nam bude trener više od 40 godina. Zašto bih smjenjivao trenera nakon dva-tri slabija rezultata?! Pa on je napravio velike stvari za Osijek.”

Meštrović se osvrnuo i na Gabrijela Bobana, koji je nedavno izgubio brata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ponosan sam na sve naše igrače, ali Gabrijel doista može biti primjer svima. Kakvu samo volju ima taj dečko. Jednostavno me oduševio u ovim teškim trenucima”, istaknuo je Meštrović, o kome se sve više govori kao o potencijalnom nasljedniku Davora Šukera na čelu HNS-a. Predsjednik Osijeka ne krije prijateljstvo sa Šukerom, koji je ponikao u Osijeku, odakle je 1989. godine prešao u Dinamo te u Dinamu igrao dvije sezone, zajedno s tada jakom generacijom Modrih: Bobanom, Mladenovićem, Panadićem, Ladićem, Shalom

“Davor je moj veliki prijatelj. On je bez ikakve sumnje najbolji izbor za predsjednika HNS-a u ovom trenutku. Ne mogu pričati o ambicijama da budem predsjednik saveza kad mi imamo predsjednika. Iskreno, mislim da nikad neću imati ambiciju da budem predsjednik HNS-a.”

Kad govorimo o NK Osijek nikada ne smijemo zaboraviti činjenicu da je Grad Osijek, a onda i NK Osijek, četiri godine bio pod artiljerijskom vatrom velikosrpskog agresora te da se u jednom trenutku vodila borba za goli opastanak s obzirom kako su teroristi i agresori vrlo opasno prijetili. Branitelji su obranili grad, Osijek je izdržao, Osijek se danas poput feniksa diže…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.